fbpx

Ćosić: Razmišljamo samo o pobjedi

2 min. za čitanje
Ćosić, FK Radnički / Foto: Arhiv

U subotu 29.10. od 13:30h u okviru 13. kola 1. Lige FBiH fudbaleri Radničkog dočekuju bihaćko Jedinstvo u veoma važnoj utakmici za plavo-bijele. Nakon pobjede u Kupu BiH protiv Bosne Seme od 3:2, FK Radnički je prekinuo crni niz te nadamo se najavio seriju dobrih rezultata.

Prva sljedeća prepreka, NK Jedinstvo, tradicionalno je nezgodan protivnik Radničkom, ali nadamo se da će se ta tradicija prekinuti ovog vikenda. Ruže ne cvjetaju ni u Bihaću. Situacija je slična kao i u Radničkom, igrači igraju bez plata i bilježe odlične rezultate. U četvrtak 27.10. je došlo do blokade računa kluba iz grada na Uni, te je dovedeno u pitanje takmičenje ovog kluba u 1. Ligi FBiH. Na press konferenciji UO kluba je pozvao gradsku i kantonalnu vlast da pomognu, te se i mi nadamo da će bišćani prevazići ovaj problem te doputovati u Lukavac na odigravanje susreta 13. kola.

Za naš portal izjavu je dao sjajni mladi ofanzivac Radničkog Mehmed Ćosić: “U timu vlada dobra atmosfera i nakon pobjede u Kupu protiv Bosne Seme dobili smo još više samopouzdanja i svi razmišljamo samo o pobjedi i vjerujem da ćemo pobjediti. Spreman sam da nastavim golgeterski niz, ali ću biti sretan da bilo ko postigne pogodak samo da rezultat bude u našu korist.”

Glavni sudac susreta će biti Varupa Jasmin (Travnik), a njegovi pomoćnici Bašić Almir (Bugojno) i Demir Mirza (Kakanj). Četvrti sudac je Bojo Danijel (Kiseljak), delegat Prusina Mario (Čitluk), a posmatrač Pilav Elmir (Sarajevo).
Sretno Radnički!

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Jedinstvo je dobilo pare za gostovanje i otputovali su danas (28.10) u 14 h.

COSIC MEHMED – MEHO TRENUTNO NAJBOLJI IGRAC RADNICKOG