fbpx

KK “Lukavac-Reweus” i KK “Sensei” iz Turije osvojili 7 medalja

2 min. za čitanje

U nedjelju je u Kaknju održan karate Kup “Sport i ljubav” na kome je nastupilo oko 600 takmičara iz 32 kluba iz BiH i Srbije.

Karate klub “Lukavac-Reweus” imao je 3 predstavnika koji su osvojili 3 zlatne medalje. Ono po čemu je ovaj turnir specifičan jeste to da se radila apsolutna kategorija za novčanu nagradu u muškoj i u ženskoj konkurenciji. U muškoj apsolutnoj kategoriji od 27 takmičara, zlatnu medalju i prvu nagradu osvojio je Željko Zombra, takmičar KK “Lukavac-Reweus”  kome je ovo ujedno bio i kontrolni turnir za predstojeće Svjetsko prvenstvo u tradicionalnom karateu fudokan koje će se narednog mjeseca održati u Beogradu. Drugoplasirani je bio Meho Plavšić iz Tuzlanske “Forme” a treće mjesto zauzeo je Jasmin Kovačević, također iz Tuzlanske “Forme”.

U ženskoj apsolutnoj kategoriji slavila je takmičarka KK “Lukavac-Reweus” Alma Atić.
Bitno je spomenuti i nastup mlade takmičarke iz Lukavca Nejre Gutić, koja je u kategoriji kate do 7 godina osvojila prvo mjesto.


TAKMIČARI KK “SENSEI” IZ TURIJE OSVOJILI 4 MEDALJE

Na ovom takmičenju karatisti Karate kluba “Sensei” iz Turije osvojili su 4 medalje: 1 zlatnu, 2 srebrene i 1 bronzanu. Zlatnu medalju osvojio je Damir Mušić u borbama a srebrene medalje osvojili su u borbama Amer Džambić i Hajrija Džambić. Bronzana medalja pripala je Damiru Mušiću u katama.

Pored njih, dobre rezultate ostvarili su i takmičari KK “Sensei” koji su se plasirali od petog do osmog mjesta: Lejla Softić i Fahrudin Karić u katama i borbama, te Lejla Mujkić i Benjamin Talović u katama.

 

(SodaLIVE.ba/Sakib Hodžić)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sve pohvale lukavačkim karatistima. Najbolji ste!!!
Željki Zombri mnogo sreće na svjetskom prvenstvu i da nam ponovo donese zlatnu medalju!

svaka cast Mehi i Ciji al Željo je vrh nekada su ga mogli pobijediti ali sada mogu samo da sanjaju o tome … samo se nadam da ce se vratiti vrijeme Reweus-a kada smo donosili pehare za najuspjesniju ekipu sa svakoga takmicenja …