fbpx

Zlato i Bronza za takmičare KBS ORKKA-e na Balkanskom prvenstvu

3 min. za čitanje

U periodu od 26 do 28.11.2021. godine, u Rijeci je održano Balkansko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mladje seniore, na kojem je učestvovalo preko 700 takmičara, i to po 4 najbolja takmičara po kategoriji iz 13 zemalja članica Balkanske karate federacije, i to: Bugarske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke, Kosova, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Kipra, Rumunije i Turske.

Iz Kluba borilackih sportova “ORKKA” Lukavac, na spisku selektora bilo je sedam takmičara, ali je u konačnici, u pratnji trenera i selektora muške juniorske reprezentacije, nastupilo troje, koji su osvojili dvije medalje, i to zlatnu i bronzanu, te jedan plasman na peto i jedan plasman na sedmo mjesto.

Haris Muradbašić je sa muškom U21 ekipom BiH, izborio zlatnu medalju i titulu prvaka Balkana! Momci su do zlata izborili pobjede nad reprezentacijama Slovenije, Srbije i Makedonije.

Haris je zabilježio sve tri pobjede i tako dao svoj maksimalan doprinos osvajanju titule prvaka Balkana za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i KBS ORKKA.

Emir Halilović, je osvojio 3 mjesto i bronzanu medalju u veoma jakoj kategoriji kadeti -52 kg. Nakon slobodnog prvog kola, Halilović je zabiljezio ubjedljive pobjede nad predstavnicima Makedonije i Grčke, čime je izborio polufinale. U polufinalnom meču, pri neriješenom rezultatu 2:2, ali na pravilo prvog poena nažalost gubi od odličnog predstavnika Bugarske.

U borbi za bronzu, bijedi odličnog reprezentativca Turske rezultatom 1:0, i osvaja treće mjesto za reprezentaciju BiH i KBS ORKKA Lukavac.

Malo sportske sreće je falilo za još odličja za KBS ORKKA na Balkanskom prvenstvu, ali nažalost ostali su samo plasmani na 5 i 7 mjesto.

Haris Muradbasic, u kategoriji mlađjih seniora -84 KG, nakon sjajnog starta i dvije pobjede nad predstavnicima Kosova i Hrvatske, izborio je polufinale, nakon čega gubi meč za ulazak u finale od reprezentativnog kolege, a zatim i meč za bronzu od predstavnika Turske, te se morao zadovoljiti 5 mjestom, dok je mladi Bakir Omerovic, u kategoriji mlađih seniora -67 KG, nakon slobodnog prvog kola i pobjede nad predstavnikom Rumunije, poražen od predstavnika Kosova, a zatim i u repasažu od predstavnika Srbije, te se tako plasirao na 7 mjesto.

Ovim rezultatima, nastavljen je kontinuitet sjajnih sportskih uspjeha na međunarodnoj sportskoj sceni, za KBS ORKKA Lukavac, te koristimo priliku da se zahvalimo Općini Lukavac, Ministarstvu za sport, kulturu i mlade TK, i Federalnom Ministarstvu kulture i sporta, na pruženoj podršci nasem sportskom kolektivu.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments