fbpx

Uspješan vikend za KBS Master

1 min. za čitanje

U subotu i nedjelju, 25. i 26. maja, JU sportski centar “Salih Omerčević” u Cazinu bio je domaćin prvenstva Federacije BiH u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore (U21). U organizaciji Karate saveza Federacije BiH (KSFBiH), ovo prestižno takmičenje okupilo je 326 takmičara iz 63 kluba širom Federacije BiH.

Drugi dan takmičenja donio je izuzetne rezultate za KBS “Master” Lukavac. Naši talentovani sportisti, uprkos žestokoj konkurenciji, uspjeli su osvojiti dvije medalje. Belma Kuduzović se okitila srebrom u kategoriji borbe U21 do 55 kg, dok je Vedad Mosorović osvojio bronzanu medalju u kategoriji borbe kadeti preko 70 kg.

Posebnu pažnju zaslužuje i Ena Atić, koja se nakon dvogodišnje pauze vratila na tatami. Ena je nastupila u kategoriji kate kadetkinje i, iako je njen nastup završio u drugom krugu, njen povratak je bio izuzetno značajan za klub.

Nakon ovog uspjeha, naši takmičari nastavljaju s intenzivnim pripremama za državno prvenstvo koje će se održati u junu u Derventi. Očekujemo da će naši sportisti i tamo pokazati vrhunske rezultate i još jednom dokazati kvalitet KBS “Master” Lukavac.

Čestitamo našim sportistima na postignutim rezultatima i želimo im puno sreće i uspjeha u narednim takmičenjima!

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments