fbpx

Tuzla: Tri medalje za takmičare KK “Sensei” Turija

1 min. za čitanje

Dana 13.11.2016.godine u Tuzli održano je državno prvenstvo za kadete, juniore i U-21 gdje se okupilo preko 100 klubova sa oko 600 takmičara iz čitave Bosne i Hercegovine. Na ovom istorijskom takmičenju, na kojem su po prvi puta nastupili svi klubovi iz Bosne i Hercegovine, učešće su uzeli i takmičari KK “Sensei” Turija-Lukavac koji su osvojili 3 bronzane medalje. Medalje su osvojili Amila Kovačević u borbama U-21 do 50kg, Emina Muranović u borbama u-21 -55kg, te ženska ekipa u borbama U-21 (Alma Frkić, Emina Muranović, Lejla Mešanović i Amila Kovačević).

Iako praćeni pehovima, nakon povrede Omić Nisada koji je nakon toga prebačen na UKC Tuzla što je djelimično poremetilo ostale takmičare koji su ostali i bez podrške trenera, uz loše suđenje na pojedinim borilištima,  u klubu su zadovoljni ostvarenim rezultatima.

Na ovom takmičenju nastupili su još kadeti Vildana Hercegovac, Muhidin Mejrić, Muhiba Mejrić, juniori; Dženana Šiljegović, Amila Softić i Nisad Omić.
Osvajači medalja u pojedinačnim kategorijama Amila Kovačević i Emina Muranović su na ovaj način izborili nastup za reprezentaciju BiH i učešće na Balkanskom prvenstvu u Sarajevu 9-11.decembra ove godine.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments