fbpx

Tuzla: 5 medalja za takmičare KBS “ORKKA” Lukavac

2 min. za čitanje

U nedjelju 13.11.2016 godine u velikoj dvorani SKPC “Mejdan” u Tuzli, održano je Državno prvenstvo za kadete, juniore, U-21 i osobe sa invaliditetom u karateu.

Ovo prvenstvo je historijsko iz tri razloga:

  • Prvo državno prvenstvo od kako je karate i zvanično postao olimpijski sport.
  • Prvo državno prvenstvo na koje učestvuju baš svi klubovi bez izuzetka sa cijele teritorije Bosne i Hercegovine, koji imaju takmičare u ovim uzrasnim kategorijama. (Svi klubovi su u zvaničnom takmičarskom sistemu Svjetske karate federacije)
  • Zvanično i prvo para-državno prvenstvo za osobe sa invaliditetom.

Na prvenstvu je nastupilo 550 takmičara iz 104 karate kluba. Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, u pratnji trenera Željka Zombre, na ovom prvenstvu je nastupio sa 6 takmičara koji su zamalo uspjeli osvojiti puni plijen, osvojivši ukupno 5 medalja i to 3 zlatne i titule prvaka BiH, jednu srebrenu i titulu viceprvaka BiH i jednu bronzanu medalju.

Zlatne medalje i titule prvaka Bosne i Hercegovine su osvojili:

  • Baćić Damir, kate mlađi seniori sa ukupno 3 pobjede i bez poraza
  • Đozić Mensur, borbe mlađi seniori -67 KG, sa 4 pobjede i bez poraza te samo jednim izgubljenim poenom
  • Čajić Hamza, borbe juniori +76 KG, sa ukupno 5 pobjeda , bez poraza i bez izgubljenog poena

Srebrenom medaljom i titulom viceprvaka Bosne i Hercegovine okitio se Muradbašić Haris borbe kadeti -63 KG, sa ukupno 5 pobjeda i jednim porazom na sudijsku odluku.

Bronzani na ovom državnom prvenstvu sa 4 pobjede i jednim porazom, i ujedno prava senzacija, kao najmlađi takmičar prvenstva u svom premiernom nastupu u kadetskoj konkurenciji, bio je Omerović Bakir, te pokupio simpatije svih prisutnih.

Ovim plasmanima, KBS “ORKKA” je dobio 5 reprezentativaca koji će predstavljati Bosnu i Hercegvinu na predstojećem balkanskom prvenstvu koje će se u decembru održati u Sarajevu.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments