fbpx

Takmičari KBS ORKK-e nastupili na Evropskom prvenstvu u Gruziji

2 min. za čitanje

Naši takmičari Emina Fatušić i Emir Halilović su okončali svoje učešće na Evropskom prvenstvu koje se održalo u Tbilisiju (Gruzija), na kojem je učestvovalo 49 država.

Emina Fatušić je branila boje BiH u kategoriji borbe kadetkinja -54 KG gdje je bilo 35 reprezentativki, prvakinje svojih zemalja, dok je Emir Halilović predstavljao BiH u kategoriji juniora -55 KG, u kojoj je bilo 35 reprezentativaca.

Emina Fatušić, na svom debitantskom Evropskom prvenstvu, nažalost je zaustavljena u prvom kolu rezultatom 8:4 od odlične predstavnice Mađarske, višestruke osvajačice medalja na svjetskim ligama. Emir Halilović, nakon slobodnog prvog kola, započeo je Evropsko prvenstvo sa dvije pobjede nad predstavnicima Luksemburga i Češke, čime je osigurao plasman u četvrtfinale.

U borbi za polufinale, poražen je od reprezentativca Azerbejdžana. Priliku za medalju imao je kroz repasaž protiv predstavnika Rumunije, ali je pri neriješenom rezultatu zaustavljen preglasavanjem sudija sa 3:2 u korist rumunskog takmičara. Nažalost, zbog nedostatka sportske sreće, morali smo se zadovoljiti ipak solidnim 7. mjestom na smotri najboljih u Evropi.

Iako ostaje žal za medaljom, za koju je zaista malo falilo, zadovoljni smo nastupom naših takmičara, koji su grb Bosne i Hercegovine i Grada Lukavca dostojanstveno predstavljali među najboljima na evropskoj karate sceni, te nastavili kontinuitet dug 14 godina.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments