fbpx

Šest priznanja za KBS ORKKA na izboru sportista grada Lukavca

2 min. za čitanje

27.01.2023. godine, u velikoj sali Centra za kulturu Lukavac, održan je izbor najboljih sportista grada Lukavac za 2023. godinu. Klub borilačkih sportova ORKKA Lukavac je valorizovao sportska postignuća iz 2022. godine, osvojivši 6 priznanja.

Nagradu za perspektivnu sportašicu dobila je Emina Fatušić koja je bila bronzana na Balkanskom prvenstvu u Beogradu 2022 godine.

Za najuspješniju pionirku grada Lukavac, izabrana je Sarah Ikanović, bronzana sa Svjetske lige za mlade iz Venecije i aktuelna vicešampionka Balkana.

Za najuspješnijeg kadeta grada Lukavac, izabran je Emir Halilović, peti na Svjetskom prvenstvu u Turskoj, ujedno i najuspješniji kadet Tuzlanskog kantona za 2022 godinu.

Treće mjesto u kategoriji juniora, osvojio je Husić Benjamin, aktuelni viceprvak Bosne i Hercegovine u dvije kategorije, juniora i mladjih seniora.

Za najuspješniji klub u pojedinačnim sportovima, proglašen je KBS ORKKA, i to po deseti put za redom, osvojivši 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu, jednu svjetsku medalju sa svjetske omladinske lige, tri balkanske medalje, sedam državnih, šest medalja sa kupa BiH, i dvanaest federalnih medalja u 2022 godini, te je nagradu primio proslavljeni ćlan KBS ORKKA i bivši četverostruki najbolji sportista grada Lukavac, Mensur Đozić.

I šlag na tortu, za najuspješnijeg sportistu grada Lukavac za 2022. godinu, proglašen je drugu godinu za redom, Haris Muradbašić, aktuelni prvak balkana i viceprvak Bosne i Hercegovine.

KBS ORKKA 🏆

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments