fbpx

Rijeka: Čajiću dvije medalje i potvrda da je jedan od najboljih karatista u BiH

2 min. za čitanje

Proteklog vikenda takmičari KBS ORKKA su nastupio na dva karate takmičenja, Croatia Open 2019 u Rijeci i Vogošća Open u Vogošži, te nastavili kontinuitet vrhunskih sportskih rezultata.

Na 19 Croatia Open 2019, jednom od najjačih karate turnira u ovom dijelu Evrope koji se održao u Rijeci, učešće je uzelo oko 2000 takmičara iz 25 država, u svrhu pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Čileu, nastupio je Hamza Čajić u kategoriji borbe seniori -84 KG i mlađi seniori -84 KG.

Hamza je u obje kategorije izborio finale, te u konačnici sa ukupno 6 pobjeda i jednim porazom osvojio zlato u kategoriji seniora i srebro u kategoriji mlađih seniora, čime je potvrdio epitet jednog od najboljih BiH karatista današnjice, te što je najbitnije, pokazao dobru formu pred predstojeće Svjetsko prvenstvo koje će se krajem oktobra održati u Santiagu (Čile).

Na Vogosca Open 2019, na kojem je učešće uzelo oko 560 takmičara iz 51 karate kluba iz 3 države, iz KBS ORKKA u pratnji mladog Emira Ćosićkića, nastupila su 4 mlada takmičara koji su osvojili 3 medalje, i to jednu zlatnu i dvije bronzane, te jedno 5 mjesto.

Zlatna je bila Sarah Ikanović, borbe djevojčice 10 godina -30 KG
Bronzom su se okitili Ajla Halilović, borbe djevojčice 10 godina -30 KG i Benjamin Husić, borbe kadeti -52 KG, dok je plasman na 5. mjesto zauzela Džana Kunosić, borbe kadetkinje +54 KG.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments