fbpx

Nagrada za Selmu i Zijada Sejdinovića

1 min. za čitanje

26.01.2017. u Narodnom pozorištu u Sarajevu je održan 72. izbor najuspješnijih sportista i sportskih ekipa Bosne i Hercegovine za 2016. godinu.

Selma Sejdinovic je dobila priznanje u kategoriji najuspješnijih sportista studenata. Najznačajniji Selmini rezultati u prethodnoj godinu su 3.mjesto sa Evropskih Univerzitetkih Igara i 2. mjesto sa Balkanskog prvenstva za seniore.

Trener, Zijad Sejdinović je dobio specijalnu nagradu za doprinos, specijalizaciju i razvoj BH sporta. Nosilac je majstorkog pojasa VI DAN, Državni je sudija, član predsjedništva Džudo saveza Bosne i Hercegovine i selektor reprezentacije BiH za mlađe seniorke.

Sa svojim takmičarima je osvajao medalje sa Evropskih kupova, Balkanskih prvenstava, plasmane na Evropskim prvenstvima, Državne medalje te mnoštvo medalja sa međunarodnih takmičenja.

Podijeli ovaj članak
10 komentara
Subscribe
Notify of
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Joj provala ” u kategoriji students” , pa ova koliko dugo studira moze jos dugo ova priznanja dobijati, pa mislim nidje veze studente mom.:-)

*** jedan, cura je 2016 u redo nom roku za rsila elektro tehnicki fakultet.

Selma Sejdinović je fakultet elektrotehnike završila u roku i sada je na postdiplomskom studiju.
A koliko ti studiraš i u čemu si 2. ili 3. u Evropi ili na Balkanu ? Možda u zavisti,jalu,omalovažavanju,
tračanju, starim mahalskim zanatima ?

Zijad je profesionalac bio jos dok je u borackoj organizaciji 1997 godine bio ostao nam je u sjecanju i to vise ruznom no lijepom tako da ga i danas dan necija djeca pamte i spominju. I ja sam djete nekog “palog” borca bio i zavrsio el. teh. fakultet pa se nikome ne hvalim. Ovo danas sto pojedinci zavrse je kurs kakav je fakultet bio do rata i do 2000 godine.

Koalicija Tate sda i kcerke sda…jel neko iz kluba jos dobio neku nagradu?Da li je trener nekad svoje sportiste pocastio parama koje dobija,neku opremu kupio itd….al gura kcerke do boga miloga …a fina mu je i kuca bas radnicka ono taman hehe strasno

Cestitam treneru Zijadu i Selmi na zasluzenom priznanju. Dugi niz godina sam clan kluba,redovno se takmicim kako na domocim tako i na evropskim takmicenjim,i uvijek je sve bilo koretktno i po zasluzi,bilo ko iz kluba da je ostvario rezultate kao sto je Selma,dobio bi priznanje. Jos jednom svaka cast!

Cestitam treneru i Selmi. Zaista sam ponosna na vas i na cijeli klub.
Nikada nije bilo lako obezbijediti finansijska sredstva za reprezentativce kluba kako bi otisli na evropska i svjetska takmicenja, no vi ste uvijek pronalazili nacine i slali nas na ova takmičenja, a mi smo se vracali sa medaljama. Bilo je situacija da smo Nermina i ja potovale sa JK Bosna bez trenera Zijada jer nije bilo dovoljno finansijskih sredstava da ide i on sa nama. Niste pravili razlike izmedju kcerki i ostalih clanova kluba. Veliko hvala i treneru Branislavu Crnogorcu za nesebičnu pomoć i podršku. Ponosna sam i na činjenicu da su nekadašnji takmičari kluba danas visokoobrazovani ljudi to jest doktori, inžinjeri, glumci i profesori. Želim vam puno uspjeha u daljem radu.

Tako je Selma i ja sam živi svjedok. Potpisujem sve što si napisala.

Sve cestitke porodici Sejdinovic, a posebno hvala treneru Zijadu koji je prije svega veliki covjek, sportista i ponos Judo saveza BiH.

Sve cestitke porodici Sejdinovic. Samo naprijed drugari..