fbpx

Medina Baraković iz KK “Sensei” predstavit će BiH na seniorskom Balkanskom prvenstvu

2 min. za čitanje

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo vijest o seniorskom Balkanskom prvenstvu u karateu, koje će se održati od 23. do 25. februara 2024. godine u Podgorici, Crna Gora. Ovo prestižno takmičenje okupiće najbolje karatiste iz regiona, a među njima će biti i reprezentacija Bosne i Hercegovine, čiji će ponosni član biti i Medina Baraković iz KK “Sensei” Turija-Lukavac.

Medina Baraković, koja danas slavi svoj osamnaesti rođendan, sprema se da zauzme svoje mjesto na tatamiju u kategoriji borbe do 61 kg. Ovo će biti njen prvi nastup na seniorskom nivou, predstavljajući svoju zemlju i klub na ovako važnom takmičenju.

Njen put do ovog trenutka nije bio lak – godine predanog treninga, odricanja i discipline doveli su je do ovog ključnog momenta u njenoj sportskoj karijeri. Kao mlada karatistkinja, Medina je pokazala izuzetan talenat, odlučnost i upornost, što je rezultiralo pozivom da predstavlja svoju zemlju na Balkanskom prvenstvu.

KK “Sensei” Turija-Lukavac, kao i čitava karate zajednica Bosne i Hercegovine, s ponosom podržavaju Medinu u njenom putovanju ka sportskim visinama. Njena hrabrost, strast i predanost inspirišu sve nas, a njen nastup na Balkanskom prvenstvu će biti prilika da pokaže svoj talent i znanje, te da stekne neprocjenjivo iskustvo na međunarodnoj sceni.

Svi mi stojimo uz Medinu Baraković u njenom seniorskom debiju, želeći joj puno sreće i uspjeha na Balkanskom prvenstvu u Podgorici. Neka njena borba bude ispunjena poštovanjem prema protivnicima, ponosom u predstavljanju svoje zemlje i ostvarenjem svojih najboljih performansi. Navijamo za tebe, Medina! Bosna i Hercegovina je uz tebe!

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments