fbpx

Lukavac: Održano I kolo karate lige Tuzlanske regije

2 min. za čitanje

Dana 17.04.2022.godine u Lukavcu, u tehničkoj organizaciji KK “Sensei” Turija-Lukavac održano je “I Kolo karate lige” Tuzlanske regije na kojem se okupilo 360 takmičara iz 20 klubova. Na ovom takmičenju prikazan je odličan karate, mnogo dobrih nastupa u katama i borbama a prije svega pružena je mogućnost najmlađim karatistima da ubilježe i svoje prve nastupe.

U ime domaćina goste, takmičare, trenere i sudije pozdravio je trener KK “Sensei” Turija-Lukavac Mehmed Halilović, kao i predsjednik skupštine klubova Tuzlanske regije Enes Hasanović i predsjednik saveza Asmir Jahić koji su iskazali zadovoljstvo dobrom organizacijom lige, odazivom klubova i takmičara.

Takmičenje je otvorio pomoćnik gradonačelnika Lukavca Emir Kasumović.Posebno zadovoljstvo svim prisustim prinilo je prisustvo prve dame BiH karate sporta g-đe Almase Ćurić iz Sarajeva, najtrofejnije ex-YU karatašice sa područja BiH, supruge rahmetli Salke Ćurića, čovjeka koji je donio karate u BiH.

Nakon završenog prvog kola vodi KK “Do” Tuzla, drugi je KK “Sensei” Turija-Lukavac, treći KK “1Mart” Srebrenik, četvrti KK “Orkka” Lukavac.

Najuspješniji takmičar prvog kola je Haris Halilović član KK “Sensei” Turija Lukavac sa osvojenih 11 bodova, zatim slijede, Amar Hodžić iz KK “Sensei” Turija-Lukavac sa osvojenih 10 bodova, Šejla Aščić KK “Do” Tuzla sa osvojenih 9 bodova. Drugo kolo održaće se u Doboj Istoku 08.05.2022.god.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments