KBS ORKKA osvojila 5. mjesto u generalnom plasmanu od ukupno 76 klubova

2 min. za čitanje

Ovog vikenda 19 i 20.02.2022. godine, u zeničkoj Areni održano je prvenstvo Federacije BiH za kadete, juniore, U21 i seniore, na kojem je nastupilo 497 takmičara iz 76 karate klubova sa prostora Federacije BiH.

Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, u pratnji trenera Željka Zombre, na ovom prvenstvu u oba takmičarska dana, je nastupio sa 8 takmičara, koji su osvojili ukupno 8 medalja, i to tri zlatne i titule prvaka Federacije BiH, jednu srebrenu i titulu viceprvaka BiH, četiri bronzane medalje, te dva plasmana na peto mjesto.

Ovaj skor bio je dovoljan da KBS ORKKA plasira na visoko 5 mjesto u generalnom plasmanu od 76 klubova, u izuzetno jakoj konkurenciji, od čega su 23 kluba ostala bez osvojene medalje.

Zlatne medalje i titule prvaka Federacije BiH osvojili su:
1. Đozić Mensur, seniori -75 KG,
2. Čajić Hamza, seniori -84 KG, i
3. Halilović Emir, kadeti -52 KG.

Srebrenu medalju i titulu viceprvaka Federacije osvojio je Husić Benjamin, u kategoriji juniori -61 KG.

Treća mjesta i bronzane medalje osvojili su:
1. Muradbašić Haris, seniori -84 KG,
2. Omerović Bakir, seniori -67 KG,
3. Muradbašić Haris, U21 -84 KG
4. Husić Benjamin, U21 -60 KG

Odlične nastupe i plasmane na 5 mjesto, u izuzetno teškoj kategoriji juniorki +59 KG, ostvarila je Kunosić Džana, koja je sa tri pobjede i dva poraza, izgubila u borbi za medalju, te Omerović Bakir, U21 -67 KG, koji je također poražen u borbi za medalju.

Ovi rezultati predstavljaju dobar početak takmičarske sezone za KBS ORKKA, kojima je nastavljen kontinuitet uspjeha ovog kluba na zvaničnim takmičenjima.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner