fbpx

KBS ORKKA osvojila 5. mjesto u generalnom plasmanu od ukupno 76 klubova

2 min. za čitanje

Ovog vikenda 19 i 20.02.2022. godine, u zeničkoj Areni održano je prvenstvo Federacije BiH za kadete, juniore, U21 i seniore, na kojem je nastupilo 497 takmičara iz 76 karate klubova sa prostora Federacije BiH.

Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, u pratnji trenera Željka Zombre, na ovom prvenstvu u oba takmičarska dana, je nastupio sa 8 takmičara, koji su osvojili ukupno 8 medalja, i to tri zlatne i titule prvaka Federacije BiH, jednu srebrenu i titulu viceprvaka BiH, četiri bronzane medalje, te dva plasmana na peto mjesto.

Ovaj skor bio je dovoljan da KBS ORKKA plasira na visoko 5 mjesto u generalnom plasmanu od 76 klubova, u izuzetno jakoj konkurenciji, od čega su 23 kluba ostala bez osvojene medalje.

Zlatne medalje i titule prvaka Federacije BiH osvojili su:
1. Đozić Mensur, seniori -75 KG,
2. Čajić Hamza, seniori -84 KG, i
3. Halilović Emir, kadeti -52 KG.

Srebrenu medalju i titulu viceprvaka Federacije osvojio je Husić Benjamin, u kategoriji juniori -61 KG.

Treća mjesta i bronzane medalje osvojili su:
1. Muradbašić Haris, seniori -84 KG,
2. Omerović Bakir, seniori -67 KG,
3. Muradbašić Haris, U21 -84 KG
4. Husić Benjamin, U21 -60 KG

Odlične nastupe i plasmane na 5 mjesto, u izuzetno teškoj kategoriji juniorki +59 KG, ostvarila je Kunosić Džana, koja je sa tri pobjede i dva poraza, izgubila u borbi za medalju, te Omerović Bakir, U21 -67 KG, koji je također poražen u borbi za medalju.

Ovi rezultati predstavljaju dobar početak takmičarske sezone za KBS ORKKA, kojima je nastavljen kontinuitet uspjeha ovog kluba na zvaničnim takmičenjima.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments