fbpx

KBS ORKKA će i ove godine imati svoje predstavnike na Evropskom prvenstvu u karateu

1 min. za čitanje

KBS ORKKA je ponosan što će i ove godine imati svoje predstavnike na Evropskom prvenstvu! Naši takmičari Emina Fatišić i Emir Halilović, izborili su svoj reprezentativni grb, i jutros su sa reprezentacijom BiH otputovali na Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore, koje će se održati u Gruziji.

Poznavaoci prilika u karate sportu, znaju da nije lako izboriti reprezentativni status za Evropsko i Svjetsko prvenstvo.

Emina Fatišić reprezentativni grb izborila je osvajanjem titule viceprvakinje Balkana u Ljubljani u kategoriji koja je brojala 50 reprezentativki iz 12 država, dok je Emir Halilović svoje reprezentativno mjesto izborio osvajanjem bronze na Balkanskom prvenstvu u kategoriji od 25 reprezentativaca iz 11 država i titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Bosnu i Hercegovinu na ovom Evropskom prvenstvu će predstavljati ukupno 37 reprezentativaca.

Emina Fatišić branit će boje BiH u kategoriji borbe kadetkinje -54 KG, dok će Emir Halilović boje BiH braniti u kategoriji juniori -55 KG. Imajući u vidu kontinuitet osvajanja odličja naših takmičara i kontinuitet trening procesa, opravdano smatramo da će naši takmičari biti konkurentni među prvakinjama 50 država Evropske karate federacije!

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments