fbpx

Emir Halilović osvojio odlično peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u karateu

1 min. za čitanje

Iako ostaje veliki žal za svjetskom medaljom, ne možemo biti nezadovoljni. Nakon bronze Hamze Čajića sa Svjetskog prvenstva u Indoneziji 2015 godine, lukavački karate ponovo je imao borbu za medalju na Svjetskom prvenstvu!

Još jedan takmičar KBS ORKKA se našao u samom vrhu svjetskog karatea na Svjetskom prvenstvu na kojem učestvuje 107 država. U Emirovoj kategoriji kadeti -52 KG nastupilo je 60 državnih prvaka iz cijeloga svijeta.

Emir je u eliminacijama bio ubjedljiv sa 4 uzastopne pobjede, te izborio polufinale! Emir je naredao pobjede protiv šampiona Grčke 1:0, Alžira 3:1, Litvanije 1:0 i Turske 2:1, dok je u borbi za finale zaustavljen od šampiona Egipta 0:2.

U turnirskom sistemu takmičenja sa nokaut sistemom, to bi već bila osigurana medalja. Međutim kako je u karateu sistem takmičenja sa repasazom, to je omogućilo japanskom reprezentativcu borbu sa Emirom, koji je ovoga puta bio bolji.

Emir je jedan od dva predstavnika u reprezentaciji BiH sa Tuzlanskog kantona na ovom Svjetskom prvenstvu.

Ponosni smo na ono što je mladi Emir Halilović pokazao u Turskoj na smotri najboljih karatista svijeta u kategoriji kadeta, juniora i mladjih seniora.

Biti 5 u svijetu, nije malo.

Bravo Emire 👏👏👏

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments