fbpx

Balkan open 2017: Šest medalja za KBS Radnički Lukavac

2 min. za čitanje

Danas je u Gradskoj sportskoj dvorani u Tešnju održan “Balkan open 2017”, takmičenje koje je otvorenog tipa, te je privuklo veliki broj takmičara iz regiona. Među već iskusnim i takmičarski zrelim borcima, našlo se i šest boraca KBS Radnički.

Lukavčani su svoj prvi zvanični nastup obilježili na najbolji mogući način, svih šest takmičara u Lukavac nosi po jednu medalju, istina različitog sjaja. Ostvareni razultat još više dobija na značaju, kada znamo da su “plavo-bijeli” borci svoj rad potvrdili formiranjem kluba tek u ovoj 2017 godini.

 

 

 

 

 

 

 

Radnički je na ovom izuzetno jakom takmičenju, organizovanom pod pokroviteljstvom Kickboxing saveza Federacije Bosne i Hercegovine, osvojio dvije zlatne medalje, jednu srebrenu i jednu bronzanu u kategoriji seniora. U juniorskoj konkurenciji jednu zlatnu, a u kategoriji starijih kadeta bronzanu.

Kick Box kategorija senior LC -65 – Dženita Mahovkić – 1. mjesto

Kick Box kategorija senior LC -79 – Elvedin Kovačević – 1. mjesto

Kick Box kategorija junior LC -63 – Dajan Ivanović – 1. mjesto

Kick Box kategorija senior LC -74 – Enes Kovačević – 2. mjesto

Kick Box kategorija senior LC -74 – Edvin Rešidbegović – 3. mjesto

Kick Box kategorija older kadet LC -57 – Emir Kurtić – 3.mjesto

Ovo je svakako rezultat vrijedan pažnje za jedan od najmlađih lukavačkih sportskih kolektiva. Ekipa našeg portala ovom prilikom čestita rukovodstvu KBS Radnički Lukavac na ostvarenim razultatima, a borcima se uz čestitku iskreno zahvaljujemo na predstavljanu našeg grada u najljepšem svjetlu.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

I naravno Dzej, u zelenoj majici 😉