fbpx

2. Memorijalni karate turnir “Mersed Kurtalić” Zavidovići: Osam medalja za KBS “Master”, pet za KK “Sensei” Turija

2 min. za čitanje

U Sportskom centru Zavidovići u subotu je održan 2. memorijalni karate turnir “Mersad Kurtalić” koji je okupio preko 300 takmičara, a među njima su bili takmičari ispred KBS “Master” Lukavac i KK “Sensei” Turija.

Iz KBS “MASTER” Lukavac nastupilo je 13 takmičara uzrasta od djece do juniora koji su osvojili osam medalja u regularnim kategorijama i četiri medalje u kategoriji “šampioni”.

U regularnim kategorijama osvojene su tri zlatne,tri srebrene i dvije bronzane medalje.

Zlatnu medalju  osvojili su: Mia Kunosoić u kategoriji kate djevojčice 9 godina, Edin Mujkić u kategoriji kate dječaci 10 godina i Azra Kasumović u kategoriji kate djevojčice 11 godina.

Srebrene medalje osvojili su: Benjamin Omerkić u kategoriji borbe kadeti – 57 kg, Ena Mujačić u kategoriji kate djevojčice 11 godina i kata tim juniorke u sastavu Mahira Avdić ,Emina Mujkić i Irma Jukić.

Bronzane medalje su osvojili : Daris Nuhić kate dječaci do 7 godina i BENJAMIN OMERKIĆ u kategoriji kate kadeti.

U nezvaničnoj kategoriji kate “Šampioni” zlato  je osvojio Đulić Sanjin, srebro Halilagić Ajdin i Mosorović Vedad, a bronzanu medalju Nuhić Daris.

Na ovom takmičenju okupilo se oko 350  takmičara iz 20 klubova Bosne i Hercegovine. Takmičari najstarijeg karate kluba općine Lukavac, KK “Sensei” Turija-Lukavac postigli su stopostotan učinak, sa pet takmičara pet zlatnih medalja..

Zlatne medalje osvojili su:

  1. Amina Huskić, borbe 11.god. +40kg
  2. Amar Hodžić, borbe 11.god. -47kg
  3. Merima Mehmedović,borbe 12.god. -36kg
  4. Medina Baraković, borbe 12.god. +42kg
  5. Aldin Mujkić, borbe 13.god. +55kg
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments