fbpx

Smanjena proizvodnja u Sisecam Soda Lukavac

1 min. za čitanje
Foto: RTV Lukavac
Foto: RTV Lukavac

– Sniježne padavine i vrlo niske temperature zraka koje su proteklih dana zahvatile BiH odrazile su se i na proizvodnju u ovoj fabrici. Kako doznajemo najveći problem kako navode u menadžmentu ove kompanije zbog vremenskih nepogoda bilo je snabdijevanje energentima i kamena krečnjaka, kazao je Nihad Akeljić, izvršni direktor za ekologiju i zaštitu kontrole kvaliteta i kontrolu procesa u Sisecam Soda Lukavac.

Jedno je sigurno, iako još nisu sumirani rezultati poslovanja, hladni dani su i u Sisecam Sodi ostavili negativnog uticaja zbog čega u ovoj kompaniji očekuju značajnije troškove u proizvodnom procesu na kraju mjeseca. Ono što je i najbitnije jeste da nije bilo povreda na radu a tokom proteklih dana kako ističe izvršni direktor Akeljić u pojedinim pogonima gdje su se mogle očekivati nepredviđene situacije dodatno su angažovali i veći broj radnika na takvim mjestima.

Poboljšanje vremenskih prilika svakako da će pozitivno uticati i na poslovanje u ovoj fabrici. Trenutna situacija je stabilna a potpuna normalizacija ukoliko ne bude većih sniježnih padavina očekuje se do kraja sedmice.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

ma vrati ce se to sve u normalu, vjerujem ja da ce turcin i povect proizvodlnju u skorije vrjeme…smao nebi bilo lose da i zaposli kojeg radnika vise, jer ih je dosta otpusteno pod njegovim vodstvom…smao nek rade fabrike(GIKIL, SODA, Cimentara, Rudnici i sl.) to nam je najvaznije, jer mi smo industrijsko podrucje, bez industrije i fabrika nama nema zivota na ovom podrucju…!

Prema informacijam kojim ja raspolažem (a dolaze iz jako pouzdanih izvora), Soda doo Lukavac ili ti ŠiŠeČam će propasti u skorije vrjeme, zbog ekonomskih nedaća koje su u zadnje vrjeme zadesile ovu tursku kompaniju (ŠiŠeČam kopmaniju) na generalnom osnovu !! :/ :O :J

Ovdje kod nas haman svi došli da propadnu .Sve sami gubitaši.A te su fabrike uvjek i svugdje donosile dobre pare.Samo nama prodaju te nebulioze.Gubici gubici.Kad vratimo uloženo povecat cemo plate.To isto govore makroi svojim djevojkama.Mala kad odradiš koliko sam te platio dijelićemo zaradu,Kad jadnica odradi oni je prodaju drugom.Tako i sa našim jadnim radnicima koji su presrećni da imaju poso.SRETNO

@VW Golf Zar mislis da bi turcin ulozio 80 miliona eura, napravio 2 potpuno nova postrojenja, renoviro cijelu fabriku, zadnji mjesec podigao platu 10% ako je pred propadanjem???