fbpx

Prezentiran dosadašnji rad u CROPS-u Smoluća

1 min. za čitanje

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici Islamske zajednice BiH, Klinike za detoksikaciju iz Sarajeva, Neuropsihijatrijske klinike Tuzla, predstavnici općine Lukavac te socijalni radnici.

Cilj je bio da se skrene pažnja na veliki problem u našem društvu-ovisnost koja je prema današnjoj ocjeni stručnjaka u porastu i sve prisutnija u našoj zemlji. CROPS u Smolućoj postoji već osam godina, a kroz isti je od njegovog osnivanja do danas prošlo više od 250 ovisnika iz cijele BiH, regije i inostranstva.

U toku je procedura za proglašenje Centra Javnom ustanovom a vezano za Nacrt zakona kojeg je ranije usvojila Skupština TK. Tim Zakonom predviđeno je da Centar kao JU počinje da radi od naredne godine.

Imat ćemo stabilniji način finansiranja, a na ovakav način svjesni smo da i Vlada i Skupština TK, kao i cijelo društvo podržava naš rad i kvalitet, kaže Nermin Mujkanović, direktor CROPS-a.

(SodaLIVE.ba/RTVLukavac)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Žalosno je da naša omladina strada od droge.To je nekad bila vrsta specijalnog rata protiv neke države.Sad novcem od droge pune crne političke fondove,a narko bosovi prave milionske obijekt po lukavcu.Prave do duše i oni pošteni al sad pitanje odkud ovim poštenim pare.Za narko bosove znamo krali varali dilali.Još ko im dade lokacije i dozvole da grade.Izgleda da je Dodik i Čović dijelili lokacije po lukavcu