Poruka Centrali: “U SDA Lukavac vlada apsolutno jedinstvo”

2 min. za čitanje
Foto: RTV Lukavac
Foto: RTV Lukavac

Na prijedlog predsjednika dr. Tarika Arapčića ranije je utvređen dnevni red. Između ostalog razmatrana je informacija o zaključcima IO SDA Lukavac kao i realizacija Odluka Konvencije SDA BiH, javlja RTV Lukavac.

Predsjednik OO SDA Lukavac dr.Tarik Arapčić prisutne delegate upoznao je sa radnjama koje je IO SDA u Lukavacu poduzeo protiv lica koja su podrijevala rad stranke radeći samoinicijativno suprotno odlukama IO SDA Lukavac te protivno odredbama Statuta stranke.

Muhamed Murselović, poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona, odlukom Izvršnog odbora SDA Lukavac 14. novembra  isključen je iz  stranke. Pored Murselovića, isključeni su još Sulejman Brkić, bivši direktor Direkcije cesta TK-a, Mersudin Imamović, predsjednik MZ Turija i ogranka SDA u Turiji, te Midhat Čeperković, predsjednik MZ Poljice Gornje.

Odluka IO SDA Lukavac potvrđena je u petak i na skupštini stranke.

Prema riječima Predsjednika Arapčića lica koja su isključena iz stranke zbog prvenstveno nestatutarnog rada mogu se žaliti Sudu časti SDA BiH, a  OO SDA u Lukavcu poštovat će odluku suda ma kakva ona bila.

Na skupštini je jednoglasno  usvojen i set zaključaka, a između ostalog:

  • Skupština OO SDA Lukavac daje punu podršku daje radu Predjednika OO SDA Lukavac i IO stranke.
  • Jednoglasno je usvojen zaključak kojim Skupština u potpunosti podržava sve Odluke IO SDA Lukavac koje su isti na svojoj redovnoj sjednici od 13. i 14. novembra isključili Muhameda Murselovića, Sulejmana Brkića, Mersudina Imamovića te Midhata Čeperkovića iz OO SDA Lukavac.

Sa skupštine OO SDA Lukavac poslana je jasna poruka Centrali SDA u Sarajevu da u okviru OO SDA Lukavac vlada apsolutno jedinstvo te da u okviru ove stranke funkcionišu svi organi ukljućujuči izvršini i općinski odbor te u tom smislu poručuju vrhu stranke da nema nikave potrebe za nadzor rada OO SDA Lukavac koji je najavljen iz Centrale.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
24 komentara