fbpx

Popis stanovništva: Za dva dana prijavljeno 350 građana općine Lukavac

2 min. za čitanje

Popis-stanovništva-2011Sve ovo dokaz je da za ovim poslovima ,među građanima vlada prava pomama jer je već prvog dana od raspisivanja konkursa vladalo ogromno interesovanje. Na osnovu dosadašnjih podnesenih prijava na konkurs za predstojeći popis vidna je veća zainteresiranost građana za popisivače nego instruktore. S obzirom na veću potrebu i angažman većeg broja građana za posao popisivača nego instruktora ova razlika sasvim je opravdan, javlja RTV Lukavac.

Podsjećamo, da su ovim javnim pozivom komisije opcina i gradova pozvale sve zainteresovane kandidate da se prijave za obavljanje poslova općinskih instruktora i popisivača u sprovođenju popisa stanovnistva ,domaćinstava i stanova u BiH ove godine. Zainteresovani građani mogu se prijavljivati od 11 do 31 jula svakog radnog dana ,od 10 do 15 sati u prostorijama opcinske popisne komisije Dom kulture Lukavac . Dugi redovi prema riječima predsjednika Hodžića i svakodnevne gužve ispred kancelarije popisne komisije pokazatelj su zainteresovanosti građana ,a nikako stvaranja panike jer predviđeni vremenski period za podnošenje prijava do 31 jula ove godine , sasvim je dovoljan.

Inače za potrebe popisa u BiH biće angažovano 18.879 popisivača, a biće obučeno i dodatnih 20 odsto, koji će biti angažovani u slučaju odustajanja nekog od izabranih kandidata. Pored toga, biće angažovana i 2.464 opštinska instruktora, od kojih će svaki biti nadležan za sedam do deset popisivača, a biće obučeno i dodatnih 20 odsto, koji će biti angažovani u slučaju odustajanja. Kako je predviđeno, popisivači će po jednom popunjenom obrascu kao naknadu dobiti od 1,75 do 1,95 KM u zavisnosti od područja u kojem će raditi, a instruktori 70 KM po popisivaču. Prema dosadašnjim najavama, popis stanovništva u BiH će koštati više oko 42,6 miliona KM i biće vršen od 1. do 15. oktobra ove godine.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments