Podrška zapošljavanju žene sa visokom stručnom spremom u općini Lukavac

1 min. za čitanje
Hotel Lukavac
Hotel Lukavac

Okrugli sto se organizuje u okviru implementacije projekta “Web marketing prilika za zapošljivost žene u Općini”, a u sklopu je UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije III – LOD III“ kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoc (IPA) u iznosu od 2 miliona eura.

Na okruglom stolu predstavnici ključnih interesnih strana sa područja općine Lukavac i Tuzlanskog kantona će se upoznati sa početnim izvještajem u projektu . Tom prilikom će biti prezentirano stanje, problemi i mogućnost zapošljavanja žena na području općine Lukavac, te planirane aktivnosti projekta „Web marketing prilika za zapošljivost žene u Općini“.

Naime, predstavnik Zavoda za zapošljavanje općine Lukavac prezentirati će stanje, probleme i mogućnost zapošljavanja žena na području općine Lukavac. S druge strane predstavnici privrede općine Lukavac i Tuzlanskog kantona, predstavnici javnog sektora iznijeti će svoja iskustva, ali i ideje što činiti kako bi se situacija zapošljivosti žena popravila. Predstavnici DIR-a, će na okruglom stolu upoznati sve učesnike o aktivnostima za naredni period.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Pa dobro hoće li se neko zaposliti povodom ovog sastanka ili će samo ovi što sjede uzeti debele dnevnice iz fonda?
Voljela bih odgovor na ovo pitanje….

Hoce lutko,hoce…konobari. Ima da crknu noseci narudzbe ucesnicima sastanka 😉