Početak radova na izgradnji novog stambenog objekta u Lukavcu

21. Jula 2009.
1 min. za čitanje

zgrada300x200Tek što su okončani radovi na izgradnji do sada najvećeg stambenog objekta u Lukavcu, počeli su radovi na gradilištu nove stambene zgrade u ulici Armije R BiH prema Bistarcu. Prema informacijama koje smo dobili, radi se o izgradnji jednog od najsavremenijih stambenih objekata u Bosni i Hercegovini.

Svakako da ekonomskom prosperitetu i izgradnji Lukavca najviše doprinose naši sugrađani na privremenom radu na Bliskom Istoku. Zahvaljujući tim ljudima, odnosno američkim kompanijama koje ih zapošljavaju, globalna ekonomska kriza ne ostavlja tako jake posljedice na lukavačku općinu u cjelini.

novazgrada1

Lijepo je vidjeti da se u našem gradu radi i gradi. Još samo da se napravi neki plan gradnje sve bi bilo naprosto savršeno.

novazgrada

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
6 komentara
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Postoji li plan izgradnje Lukavca ( urbanisticki plan)?

Mozda ce prvo da naprave jos nekoliko zgrada,pa tek onda da nekoga zaposle na pravljenju tog plana?Ili je i taj plandzija na nekom ,,odmoru”?

Magic

Neka ono izgradnje. Pored urbanistickog plana treba se opstina pobrinut da to prosirenje grada proprati sa odgovarajucom infrastrukturom i atraktivnim sadrzajem

samo graditeee..ima da Lukavac bude kao Las Vegas 🙂

Ma Las Vegas ce da bude mala maca za lukavac 🙂

Mozda bidne, mozda nece bidne

Dobra reklama za firmu koja pravi “najsavremeniju” zgradu u BiH.
Jos samo da naprave najsavremeniju kanalizaciju i parking u BiH i aferim…