Opština u vatri! Lokalizovani požari u Puračiću, Dobošnici, Kruševici, Krtovi, Šikuljama, Devetaku…

1 min. za čitanje

Starješina Dobrovoljne vatrogasne jedinice iz Petrova Dragan Petković rekao je Srni da je požar izbio jutros u 8.00 sati i zahvatio 15 dunuma šume i visoke trave, te se približio na 20 metara kućama u Krtovi, i pored intervencije ove vatrogasne jedinice iz Petrova i lokalnog stanovništva.

Kako saznajemo, požar je lokalizovan i u Puračiću, Dobošnici, Kruševici, Krtovi, Šikuljama i Devetaku. Pomena radi, jučer su u Puračiću ugašena četiri požara u ulici Partizanski put bb.

U ovom trenutku je najgore u Devetaku i Kruševici gdje je lokalizovan požar ali prema svemu sudeći na opštini nema dovoljan broj vatrogasaca da isti i ugasi.

Uskoro opširnije.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
4 komentara
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

“ali prema svemu sudeći na opštini nema dovoljan broj vatrogasaca da isti i ugasi.”

Mnogi su predavali molbe u lukavacku vatrogasnu stanicu ali dok …..i ostali svoje stave onda se drugi doc nared. SDA …. sve gdje ona vlada. lukavac unitila od rata na ovamo . lukavac u ratu ljepse izgledo i cisce.

hoćemo nova vozila za vatrogasce ili da gori opstina

Nikada nece biti dovoljno vatrogasaca na ovoliki broj nesavjesnih ljudi..Ciste njive, zapale vatru, i odu kuci..i sutra kad im sve izgori,svi krivi, i vatrogasci, i opcina i CZ..

Tesko se samo ovim vatrogascima, valja im se borit sa vatrom na terenima gdje jedva pjeske covjek dodje,a oni moraju i stvarno nemaju opremu da rade…svaka njima cast! A koga za to krivit?!?…Ja zivim na selu, i mislim da bi na svakom selu trebale da budu organizovane kakve manje jedinice da bi se barem sto prije reagovalo i spasilo sto se moze spasit, dok ovi momci dodju, a za to bi trebalo da opcina pomogne sa kojom markom da se kupe kante, cisterne sa vodom i sl.

adbanner