fbpx

Općina Lukavac: Šalterska službenica tužila državu

2 min. za čitanje

Prije nekoliko dana ona je, bila prinuđena da podnese krivičnu prijavu zbog naređenja šefice šalter sale da bude ljubazna prema klijentima koji satima čekaju na ovjeru jednog dokumenta.

Šefica je po portiru poslala naredbu u plavoj koverti, sličnoj onim kovertama za GGZ. Čim sam njega vidjela znala sam da nije ništa dobro, ali ono što je pisalo u naredbi potpuno me šokiralo i ostavilo bez teksta. Ona od mene zahtjeva da budem ljubazna prema strankama, da ih ne gledam mrko, da im ne bacam dokumenta, da im pomognem ako ne znaju popuniti neku od rubrika, da budem nasmijana, uslužna, da ispišem potrebne podatke bez stanke i što je najgore od svega da ne ovjeravam dokumente 60 minuta po klijentu. Traži da činim sve ono što se kosi sa prirodom mog posla! – rekla je u izjavi za SodaLIVE.ba Šemsudina Srabović i naglasila da nema namjeru da se mijenja, makar je to koštalo otkaza.

Podnijela sam prijavu za mobing! Ja jesam možda spora, ali ovo je odgovoran posao i moram biti pažljiva. Jedina radim na ovjeri dokumenata, i šta očekivati!? Apelujem da Sindikat šalterskih službenika BiH (SŠSBH), koji čine ljudi posvećeni svom poslu, da dignu svoj glas, stanu uz mene i slijede moj primjer. Jedino tako možemo sačuvati pravo da svoj posao radimo onako kako jedino znamo i umijemo… Završila je razgovor za naš portal gospođa Srabović.

Saznajemo da je Sindikat šalterskih službenika BiH i Općine Lukavac podržao gospođu Srabović, i najavio da će u narednom periodu svi njegovi članovi biti “krajnje neljubazni i spori” prema svim klijentima.

APRILILI i barem na jedan dan pokušajte zaboravite na brige. NASMIJEŠITE SE!

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Nju je trebalo davno otpustit jos se zali sto treba biti nasmijana i pomagat klijentima a oni joj platu daju,ona treba biti portir tu brzina nije bitna a vidi se da se radi o osobi koja do podne mrzi samu sebe a posle podne citav svijet.Koli je se usrecio sa takvom osobom ako se nije vec dosad ubio.Od tih ljenoguza nemoze se poso dobit.

Bezveze, previse providno

Da sam na njenom mjestu , ja bih vas tuzio !

tekst jeste prvoaprilski ali ovakve Šemsudine se mogu naći u svakoj javnoj ustanovi,gdje su zaštićeni kao medvjedi i zaista se ovako i ponašaju,čast izuzetcima,kojih je vrlo malo

Ja kao član SDA znam iz pouzdanih izvora da su šalterski službenici iz Lukavca daleko bolji od onih iz Tuzle iako je Tuzla veći grad od Lukavca. Prema tome, gospođa Srabović nije zaslužila takvo ophođenje njene šefice niti ovakav medijski linč od strane SodaLive-a. Danas sam lično bio u zgradi opštine na ovjeri dokumenata i raspitao se za ovaj slučaj. Šefica gospođe Srabović je od načelnika Mujkića dobila službenu opomenu i morat će svojoj šalterskoj službenici da uputi zvanično izvinjenje.

Taman sam bio krenuo da psujem..kad ugledah APRILILI :))