Načelnik naredio: Dolazak na posao evidentirat će se OTISKOM PRSTA; Uposlenici Općine Lukavac najavili štrajk!

2 min. za čitanje

Načelnik Općine odredio je da se zaposlenici Općine pri dolasku i odlasku sa posla evidentiraju otiskom prsta umjesto dosadašnjim pozdravom sa portirom.

Na ideju evidentiranja dolazaka i odlazaka na posao otiskom prsta, načelnik je došao prilikom nedavne posjete Indoneziji. Saznajemo da Stručna služba od početka godine (3 mjeseca) radi na izradi rasporeda za prikupljanje otisaka.

Ovim sistemom ćemo unaprijediti organizaciju rada, povećati uspješnost i učinkovitost naših službi. U zgradi će moći da se nalaze samo uposlenici a građani će od sada morati da koriste našu vrlo učinkovitu šalter salu.

Nakon što su saznali za ovu Odluku, u zgradi Općine nastala je prava panika a veliki broj uposlenika najavio je štrajk.

Ovo nisam mogla ni sanjati! Kako će mi sada na posao dolaziti razni prodavci čarapa, voća, odjeće i obuće!? Zapitala se Rukija B., te dodala:

Ja mukotrpno radim svaki dan za ovu opštinu i njene građane. Ne stižem biti po dva sata na doručku kao neke kolege. Moje kolegice tokom radnog vremena znaju otići na pijacu a ja ni to ne radim, zbog toga sam sklopila dogovor sa raznim prodavcima da dolaze u Općinu i nude nam svoje proizvode. I sada će i to zabraniti!? Nema smisla. Oštro je “odbrusila” Rukija.

I drugi uposlenici su imali svoje razloge da ne podrže odluku načelnika:

Kako sada da dođem u 8 na posao, izađem na doručak u 10 i ne vratim se? Zapitao se jedan službenik.

Sigurno da će na ovaj način biti smanjen i broj građana koji “paradiraju” gradom poslije 12 sati. Naime, u tom periodu primjetan je veliki broj Opštinskih službenika u ulici Branilaca Bosne (Trg grada Bremena).

Da li Općinu čeka blokada u radu ostaje da se vidi.

Sretan 1. April!

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Hehe pozdrav sa portirom 🙂

Iskreno se nadam da ce Nacelnik da uspije u ovoj namjeri da se uvede red,rad,disciplina.
Postovani Nacelnice posjeti Opcinu Novi Grad Sarajevo gdje isto Nacelnik uveo otisak prstiju i sve funkcionise,i ljudi postuju radno vrijeme.a ta vasa gospoda hoce redovno i velike plate a nece da provede 8h na poslu.
Smo naprijed,Velika podrska Nacelniku.