Održan Memorijal Dr Dešo Mešić

1 min. za čitanje
Foto: Dino Osmanović / SodaLIVE.ba

Pred velikim brojem posjetilaca, ljubitelja sevdalinke i najprije ljudi koji cijene djelo Dr Mešića, nastupali su prijatelji rahmetli doktora Mešića: Zekija Suman, Nežad Salković, Muhamed Mujkanović, Ibrahim Jukan, Nikad Kantić, Esad Kovačević, Lejla Teskeredžić, Nesib Delibegović Nesko, Hazim Osmanović. Najvaljeni Emir Hadžihafizbegović nije došao na Memorijal.

Foto: Dino Osmanović / SodaLIVE.ba

Istog dana upriličeno je polaganje cvijeća na mezar Dr Deše Mešića u haremu Džindić džamije u Tuzli. Dok je u 13.30 sati u hotelu Senad od Bosne održan Okrugli sto na temu “Čovjek kojeg ne treba zaboraviti”.

Organizatoru, MZ Bokavići ovim putem želimo uputiti čestitke za organizaciju Memorijala u ime čovjeka kojeg nećemo i ne smijemo zaboraviti.

Foto: Dino Osmanović / SodaLIVE.ba
Foto: Dino Osmanović / SodaLIVE.ba

[nggallery id=145]

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
4 komentara
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Zanimljivo je kako se dobre stvari i geste nikako ne komentarisu?! Izgleda da nam je kritika i pametovanje u krvi!
Svaka cast Bokavljani na prelijepoj manifestaciji u cast velikog covjeka. Nadam se da ce postati tradicionalna.

velika sala doma kulture na ovim slikama izgleda prelijepo, profesionalno, filmski ne znam kako vise da se izrazim. . . sto znaci da je dovoljno samo malo “sminkanja” i da ta vecinom neiskoristena sala postane funkcionalna za predstave, tribine, predavanja i filmove naravno. . . a lukavcu fali toga sto jest jest i nedostatak komentara je samo izraz nezainteresovanosti gradjana za ovakva dogadjanja. . . svaka cast na organizaciji ove manifestacije i na velikom broju publike. . . dosta uspjesne su bile i ostale manifestacije i predstave koje su se odigrale u skorije vrijeme sto znaci da ima nade, pogotovo za mlade posto su drustvene vrijednosti otisle u potpuno drugom i pogresnom pravcu. . .

Bila sam sinoć na ovoj manifestaciji, svaka čast organizatorima, sve je bilo bez greške i dostojanstveno kako i zaslužuje veliki čovjek kakav je bio rahmetli Dešo!!
U tekstu piše da je jedan od učesnika i Emir Hadžihafizbegović…ja bila od početka do kraja ali Emira nisam vidjela! Šta se desilo s njim??

*Greška u tekstu. Emir je bio najavljen i trebao je doći ali se nije pojavio. Zašto? Sigurno zbog obaveza. – Administrator

Organizatorima velike čestitke za organizaciju Memorijala, koji je protekao na vrhunskom nivou, kako je to i zaslužio ovaj Veliki Čovjek, ljekar, humanista, naučnik i sevdalija.

Administratoru jedan mali minus jer u tekstu navodi čak one koji nisu učestvovali, a nigdje ne spominje da su svoj doprinos programu dala i tri lukavčana, ali nadam se da je to slučajno promaklo.