fbpx

Obavještenje za mještane

3 min. za čitanje

Pismo vam prenosimo u cjelosti. Poštovanj Poljičani:

Znamo da je pitka voda prvi i osnovni izvor života , a mi smo što se toga tiče ugroženi pa smo odlučili da pokušamo zajedničkim snagama trajno riješiti taj problem.

Znamo da je naša vodovodna mreža rađena prije 40-tak godina , te da je dotrajala i da imamo velike gubitke, a i takođe i nestašice u pojedinim zaseocima, a takođe znamo da koristimo površinsku vodu te kada su padavine voda se zamuti zbog čega mnogi mještani spravom negoduju.

Mjesna zajednica je odlučila da pokrene akciju oko izgradnje nove mreže za koju postoji projekat i predračunska vrijednost iznosi 936.000 KM. Jer ako ovo ne pokrenemo ostat ćemo i bez dosadašnje vode jer je sve manji kapacitet Ugra i Babijaka. Pronašli smo izvorsku vodu u naselju “Murgići” , dovoljnog kapaciteta da napajamo cijelo selo tako da već radimo na pripremi otkupa zemljišta i dokumentacije i izradi projekta za bunar, pumpe i potisni vod do “Svatovca” koji će koštati oko 120.000 KM.

Znamo da su teška vremena za življenje ali se moramo odreći malo luksuza i učestvovati u izgradnji mreže jer nam je to najveći prioritet kako bi riješili problem i narednim generacijama, jer je projektovana mreža za 2000 domaćinstava, tako da će svi imati dovoljnu količinu i izvorsku vodu ispitanog kvaliteta.

Sa ovom obavijesti, dobit će te i ANKETNI listić na kojem treba da popunite osnovne podatke pomoću kojih bi mogli sačiniti ugovor, a ako nećete takođe vratite listić ali sa prekriženim poljem “NE” kako bih znali sa koliko učesnika krećemo u akciju. Molimo malo imućnije mještane koji mogu u cjelosti uplatiti iznos od 720 KM, da to učine, a radnike da napravimo ugovor na 12 mjeseci po 60 KM.

Penzioneri i mještani sa manjim primanjima mogu na 24 mjeseca po 30 KM da uplaćuju. Za prikupljanje sredstava bit će određeni ljudi po zaseocima za koje se mještani izjasne, i zaduženi sa priznanicama, a sredstva će biti uplaćivana na posebni bankovni račun i namijenjena samo za izgradnju mreže.

Molimo mještane, da se u što većem broju odazovu u ovu akciju i da anketne listiće dostave radniku vodovoda ili u prostorije mjesne zajednice kako bih što prije pokrenuli izgradnju nove mreže. Na ovaj način računamo da ćemo obezbijediti polovinu sredstava a razliku ćemo tražiti od državnih istitucija.

Ukoliko imate neke prijedloge ili sugestije, napišite u napomeni koja se nalazi na kraju anketnog listica.

S poštovanjem ! – Vijeće M.Z. Poljice Gornje

(SodaLive.ba/Poljice-x)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Nemozemo mi Poljicani zajednicki wc napraviti a kamoli neki vodovod koji je vrijedan 1 milion,ja mislim da od tog projekta nema nista,neki ce dati pare za to sigurno,ali ovi u mjesnoj zajednici ce to sve sebi vjerovatno pokrasti pa tako da od ovoga nema nista! 😉