Ništa novo: Nova divlja deponija u našem gradu

5 1.029

Problem divljih deponija postaje sve veći na našoj općini. Žalbe građana pristižu svaki dan a posljednja se odnosi na pojavu divlje deponije u našem gradu, pored TC Omega. Pismo našeg posjetitelja prenosimo u nastavku

IMG341
S obzirom da Općinske nadležne službe očito ne rade svoj posao kako bi spriječile onečišćenje najuže gradske sredine, molimo vas da bar vi kao medij i jedini kritičar ove “discipline ne rada” općinskih inspekcija, objavite ovaj sadržaj kako bi neko od gradskih “glavešina” pod pritiskom medija stao ovome u kraj.

Zapravo, radi se o deponovanju otpadnog građevinskog materijala, na lokaciji za koju je mogu slobodno reći na pragovima stanara zgrade “Arkada” (iza omege). Deponija je načinjena od strane obližnje lokalne firme koja se i nalazi uz ovu deponiju.

IMG342

Pored toga što ovo ruši izgled samoga grada, tu ima dosta djece koja se mogu ozlijediti, obzirom da na pomenutoj deponiji ima dosta razbijenih keramičkih pločica koji su opasne kao i staklo.

IMG347

Možda ovo vlasniku firme liči na nasipanje terena svojim otpadom, ali u stvarnosti nije tako. Ako uzmemo praksu naših građana, da se na maloj kamarici smeća brzo nagomila velika, bojim se da to neće biti i ovdje slučaj, pa da će otpadni materijal renoviranih stanova završiti na ovoj istoj lokaciji. Piše u pismu našeg posjetitelja.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Marshall_M

Ovo je smeće od bemisa, ne znam do kad misli nagomilavati ovu kamaru. Ruglo živo.

nerko struja

To samo u grad ne u Huskice Tariku pred dom zdravlja

mujko

Nemojte ljudi da se zajebavate sa “najboljim trgovcem” (kao što on tvrdi sam za sebe), pa kad bi čojk izmjerivo sav hićmeluk obaveza što su mu natovarili na njegova nejaka plećašca, kud bi i kako bi školovo dijete u Zagrebu? Nije on kriv što je njemu Suljo koncesionar (tenis centar) ustupio nekolko duluma zemlje Đevada Mujke u nepovrat. Hajd ba šta akoj bacijo malo tona otpada (možda to i nije “otpad” morebit da vi i ne vidite plaho dobro?).

Dzeko

Zato su digli sahtove pa ce u njih da bacaju smece

Uspjela je kritika

Samo da objavim da je kritika uspjela. Jutros rano, nakon 2 godine drug Bemis je dovukao bager i počistio svoje smeće.

HVALA SODALIVE !!!

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x