fbpx

VAŠ STAV: “Ovako izgleda put u MZ Gornje Jaruške” (FOTO + VIDEO)

2 min. za čitanje

Na email redakcija@sodalive.ba dobili smo pismo našeg čitatelja koje se odnosi nastanje puta u Jaruškama. Pismo prenosimo u nastavku bez izmjena.

“Nije više nikakva tajna da su Gornje Jaruške potpuno zaboravljena Mjesna zajednica. Osim što vrlo često ostajemo bez rasvjete, javnog prijevoza, sad nam se vrlo često dešava da svojim vozilima teško ili skoro nikako ne možemo ući u selo. Nanosi blata, kamena i vode, nastali od utovara kamena od Rudnika krečnjaka “Vijenac” već neko vrijeme stvaraju probleme mještanima. Ovako izgleda jedini put koji se godinama uništava, a da apsurd bude veći općina je “saniranje” dotrajalog asfaltnog puta vršila nasipanjem sloja kamena, što će ga uskoro učiniti potpuno neprohodnim.

Nebrojeno puta smo se najavljivali, ali nikada nismo uspjeli obaviti razgovor sa općinskim načelnikom, niti on ima razumijevanja za naše probleme. Imao bi možda da živimo u Krtovi.

Ko je, na koji način i kada rudniku dozvolio korištenje, a time i uništavanje jedinog asfaltnog puta koji vodi u selo, nama nije poznato, ali smo za svoje pravo spremni blokirati rad i utovar mašina koji se odvija na samom putu i time onemogućava prolaz prema selu. Rudnik ima i alternativne prilaze, a korištenjem glavnog puta stvara dodatne probleme, oštećuje vozila, onemogućava prilaz, a svakodnevno blokira i saobraćaj. Mi više strpljenja nemamo.

Gospodo, nakon svega što ste nam u prethodnih par godina priredili, slagali i obmanuli, ovo je kap koja će preliti čašu.”

Podijeli ovaj članak
10 komentara
Subscribe
Notify of
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Mislim da je bolji put iz Orahovice za Jaruske nego ovaj. Da su ovi nasi opstinari pametni kao sto nisu mogli su gore napraviti turisticki bum. Takva ljepota,priroda i cist zrak postoji samo na planinama u regionu.
Nego da ne sanjam vise dragi moji jaruscani, znate kako je JNA zaposjela Vijenac?
Tako i vi uradite dok ne rijesite pitanje puta.
Drugacije se nece opametiti.

Sodini kamioni su uništili asfalt od Vijenca do fabrike. I sav profit Turska ciganija iznese iz Bosne dok mutavi bošnje rade za sitnu platu i šutke učestvuju u ekološkom i infrastrukturnom kriminalu.

Gledajuci ove slike, covjek ima osjecaj da je 1967.g.

Nikad se ja necu vratit….

SVAKA CAST SODA LIVE NA OVIM SLIKAMA SVAKA CAST pokazite narodu opcine Lukavac kako ozrenac delic se odnosi po HEROJSKOM MJESTU JARUSKAMA

Ko Vas ebe kad nemate crkvu, inače bi Lafinaš to sve već asfaltirao sve , niste GA ni na Božić Jaruščani još ni jednom zvali..
takoda valjajte se u blatu HAHAHAH

Put koji vodi za Jaruške NE POSTOJI. U Katastru nije ucrtan i to je divlji put koji prolazi kroz privatno zemljište u vlasništvu rudnika. Znači, nije državno i zbog toga je takav – kakav je, ali Delić to ne smije da kaže. A ne smije ništa da uradi po tom pitanju, jer će to morati da kaže. Ovo što sam napisao je vrlo lako provjeriti, pa bujrum.
Jaruške imaju jedini legalan put prema Orahovici, pa preko Babice za Lukavac. Zbog toga je Delić pričao o putu Jaruške – Orahovica, a nije o ovom preko kojeg su građani navikli i koji je bliži.

Suljaga,mozda si upravu. Medutim toliko se procedura zaobilazi i rjesava mimo svega pa mogli su i ovu dionicu puta. Vijenac su oslobodili pripadnici Armije BiH vecinom iz Jarusaka i ginuli za oslobadanje kote. Valjda je red da se ljudi ispostuju. Da im pozlate put,a ne ovako.

Jaruškani izginuli po Vijencu a sad nek se valjaju u blatu dok Turci broje pare sa Vijenca. Ne trebaju nam Srbi, sami smo sebi najgori neprijatelji.

Koliko je ulozeno za IS centar moglo se JARUSANIMA asfaltirati ,komplet cesta.

Kad nebi na usta onda bi na g.. Prestante pit,pusit i kockat dajte te pare za puteve i sve ostalo i onda ce imat donekle tezinu za takav govor. Za novu ste ispucali milione. U par minuta odose fabrike i putevi i radna mjesta i sta sve ne. Mi dajemo puno manje za dzamije i islamske centre i opet se to vidi a vama trn u oku.U prosjeku nedajemo ni godisnje koliko kosta stolica za novu godinu. Trebamo samo bolji razglas napravit,jer sejtanima smeta ezan