fbpx

Ovako izgleda obnovljeni put Jaruške – Orahovica vrijedan 40.000KM (FOTO + VIDEO)

2 min. za čitanje

Nakon što smo prije nekoliko dana objavili članak našeg čitatelja u kojem smo prikazali kako izgleda put od Poljica prema Jaruškama, inače najprometnije dionice, načelnik Općine Lukavac Edin Delić se našao prozvanim, iako to nije bio cilj.

On je na svojoj Facebook stranici izjavio kako je u njegovom mandatu rekonstruisan put za Jaruške iz pravca Orahovice preko Podova i da je sanacija koštala 40.000KM. Ponovio je po ko zna koji puta da je to veliki iznos, ako se uzme u obzir da na općini imamo 33 mjesne zajednice i ako se 40.000 pomnoži sa brojem mjesnih zajednica, doći ćemo do iznosa od 1.32 miliona KM.

U obrazloženju smo ostali bez informacije da li je u 2019. godini uloženo 40.000 u svaku mjesnu zajednicu na općini Lukavac, jer odgovor je jasan – NIJE.

Naravno, ovo obrazloženje ponukalo je našeg čitatelja koji nam je poslao dvije fotografije i video na kojem je prikazan “obnovljeni” put vrijedan 40.000KM.

Načelnik Delić je moje pismo shvatio kao napad na njega i odma’ iznio niz neistina kako bi “smirio” građane. Na njegovu objavu sam napisao komentar gdje sam rekao da je taj put saniran kako bi kamioni vozili sipinu za Turiju, Semiće, Kariće i ostale mjesne zajednice gdje se nešto radilo. Nakon što su završili psolove u Turiji, kamioni su uništili “obnovljeni put” i tako je već tri godine. Napisao sam kako su nam uzeli put iz Poljica i da je on sada u privatnom vlasništvu, da nemamo javni prevoz i da je novac za pumpu obezbijedila Vlada TK, a ne Općine Lukavac. Moj komentar je uklonjen, a meni zabranjena komunikacija na stranici načelnika Općine, izjavio je naš čitatelj koji nam je ustupio i video koji prikazuje stanje “obnovljenog puta” vrijednog 40.000KM:

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Budžet opstine Lukavac je 26 miliona KM!!!
To je jedan od najvećih budžeta u FBiH koje neka Opstina ima!!! Provjerite slobodno ovu info
Primjera radi jedan Tesanj koji je postao sinonim prosperitetne opstine u kojoj skoro da i nema nezaposlenih ima budžet za oko deset miliona KM manji od Općine Lukavac.
Ovaj grad i Opstinu komplet uništila je nepismena SDA bahata seljadija koja ništa od infrastrukturnih prioritetnih projekata nije umjela ni htjela dvadeset i kusur godina da uradi …
A onda kao šlag na govno došao je ON !
Vizionar, strateg, ekolog, infrastrukturalni profesor, sveznadar, punoglavo biće odraslo na hljebu sa sedam kora…iza sedam planina i toliko gora…jednom riječju NUR.
I jebe evo tri četiri godine taj isti budžet opstine , dani prolaze…vode pitke nejma..trotoara nema…čistog zraka jok, …itd itd.i još dalje …dokle …de Bože znaj
Kratko rečeno Nek Vam je Jebem Vas Lukavcani!!!

Mnogi smo gledali Delića kao osvježenje i nešto novo poslije 20+ godina SDA pljačke budžeta i nerada ali je i on nastavio po istom. Dobro se spremio za buduću koaliciju s SDA.

On je definitivno neopjevani zijancer.Trosi pare za tantavice,biva -sminku,kozmetiku,kancelarije a narod u 21.stoljecu ne more serbez do svojih kuca stici. Stize na biciklu,a sada po Ozrenu handri skupi automobil.Farba zgradu Opcine u crveno,k'o da je gluho bilo…Rastura i krade dojucerasnju politicku bazu;vara bivse drugove;beskrupulozno krade simbole.Rusi spomenike,voda svjetske hohstaplere da narodu zamazu oci “GENERACIJSKIM PROJEKTIMA”.A sve u cilju ispunjenja nezajazljivih ambicija.A narod se gusi i oboljeva u dimovima fabrickih dimnjaka. bez filtera. Umjesto vodovoda,pije se tenicka voda koje u purackom vodovodu ni takve nema.Vrhunac je Njegova “ozrenska bilaterala” kojom bruka i sebe i veliki dio gradjana.I to sve u maniru populistickog autokrate.Dokle?!

To 40.000 je otislo za Skodu Kodiaq koju voza kao da mu je zena kupila grad nam je unistio a MZ nijednu osim Krtove nije posjetio niti ulozio nesto u nju.

Oprane pare za auta, i vikendice.

Ima li gdje imucnog Elvedina kako zeni sirotu crnogorku?
Hocemo malo zute stampe.