fbpx

8. i 9. jula Memorijalni turnir “Sulejman Sulejmanović”

2 min. za čitanje

Ovog će vikenda u Orahovici biti održan Memorijalni šehidski turnir “Sulejman Sulejmanović” Orahovica 2017, a organizatori turnira najavljuju izuzetno zanimljiv i sadržajan takmičarski dio programa, koji je podijeljen u dva dana.

Povodom obilježavanja Dana MZ Orahovica predstavnici vijeća MZ su svojim obilaskom šehidskog mezarja “Barice” u Puračiću, spomen obilježja u Griču, te spomen obilježja u Orahovici, odali počast poginulim borcima.

U sklopu Dana MZ već se tradicionalno organizuje nogometni trunir u čast Sulejmana Sulejmanovića, a i ove se godine turnir odigrava u dva takmičarska dana. Prvog dana tunira (8.juli) od 9:00 sati zakazan je početak takmičarskog dijela programa u pionirskoj selekciji, dok će 8. i 9.jula sa početkom u 16:00 biti odigrani susreti u seniorskoj konkurenciji. Što se tiče učesnika među seniorima, organizatorima su se odazvali : FK Srnica Treštenica, NK Svatovac Poljice i FK Radnički Lukavac, uz naravno domaćina NK Orahovicu 77. Konkurenti u pionirskoj selekciji su: NK Svatovac, FK Prokosović, FK Radnički, NK Orahovica 77, SK Beta Club Tango i NK Mladost Puračić.

Turnir se organizuje u čast Sulejmanu Sulejmanoviću, koji je početkom ratnog perioda bio pripadnik Sedmog bataljona Teritorijalne odbrane općine Lukavac, a svoj život je dao u odbrani Orahovice i Griča 28.maja 1992.godine. Sulejman se do početka agresije na našu zemlju aktivno bavio nogometom nastupajući za FK Jedinstvo iz rodne Orahovice.

 

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments