fbpx

28. i 29. jula obilježavanje Dana Mjesne zajednice Prokosovići

2 min. za čitanje

Ovogodišnje obilježavanje Dana Mjesne zajednice Prokosovići planirano je za 28. i 29. juli. Program obilježavanja raspoređen je u dva dana zbog izuzetno bogatog kulturno-umjetničkog sadržaja. Za prigodan sportski program pobrinuli su se članovi NVO “Bike Tour” organizovanjem biciklijade, dok će se u organizaciji NK Prokosović održati i veoma zanimljiv nogometni turnir.

Program obilježavanja Mjesne zajednice počinje u petak 28.07. Svečanom sjednicom VMZ Prokosovići zakazanom u 11:00 sati. Nakon Džuma namaza (od 13:00 do 14:30), biće upriličeno polaganje cvijeća šehidima i palim borcima NOR-a. u 14:30 je zakazan i start biciklijade ispred Općine Lukavac.

Najzanimljiviji dio, bar za ljubitelje sporta je svakako nogometni turnir u organizaciji NK Prokosovići, na kome su učešće uzeli klubovi koji će naredne sezone nastupati u istom rangu pa su se pozivu domaćina odazvali: FK Radnički Lukavac, NK Svatovac Poljice i FK Budućnost Banovići. U prvom polufinalnom susretu zakazanom za 16:15 sastaju se domaćin NK Prokosovići i FK Budućnost Banovići, dok će u drugom od 18:00 snage odmjeriti FK Radnički i NK Svatovac Poljice.

Drugog dana obilježavanje MZ (subota 29.07.) ponovo je zakazano u 11:00 sati, a vrijedi napomenuti da je obezbijeđen i ručak uz tradicionalne bosanske specijalitete. Fudbalski turnir organizovan povodom obilježavanja 70. godišnjice NK Prokosovići zatvara se finalnim susretom u od 18:00, te dodjelom priznanja i pehara za učesnike turnira (utakmica za 3. mjesto na programu je od 16:15). Nakon zatvaranja turnira (20:30) organizovano je i veselje na platou ispred Doma kulture uz muziku uživo.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Pogodite ko će doći da slika, ma bravo tačan odgovor lafinaš. U prokosoviće dolazi trijumfalno sa onim vodenim traktorom, lično će predvoditi džumu i održati prigodan govor kako treba sve pohapsiti i strpati u zatvor. A zatim slijedi omiljena disciplina urbanog mamlaza pedalanje na točku, on prvi ko mješina a za njim jato crvenih babuna i pravac Turija da malo posjede i krmetine se naderu. Fuj bagro komunjarska.

Vidim da je Lfinaš prešao na Islam a pred izbore bio ateista sad ga Brigić ef. podučava vjeri i ubrzo očkujemo da mujezini u Prokosovićima.A obećao je umanjit tranšu Radničkom a povećat Prokosovićima zato mu je Enes dozvolio da otvori turnir.

Ljudi moguće se preobrazit to pokazuje ateista Lafinaš Delić, jer od ateiste postade fundametelista koji otvara Džamiju u Poljicu i predvodi hudbu sa jaranom Brigićem ef.Čovjek je odustao da bude MANJINA i sad je gospodin Mehmed Suljić rahat., Naravno ako se Delelić opet ne predomisli pa promijeni vjeru, naciju i stranku il ne postane NEOVISAN od svih osim PENZIONERA Čačkovića i preletača Brkića.

Neznam od kuda Enes i vijeće SDA pusti lafinaša da otfori turnir kad mu je istekao rok trajanja pa mu valja za Tuzlu u jednom pravcu.A jaran Dževdo bi mu mogao hatorit il doktor koji ga cijeni kao pravog SDA.