SDP Lukavac pozvao članove Komisije za Statut i propise, predstavke i zaštitu prava i sloboda građana da održe sjednicu

2 min. za čitanje

Na email redakcija@sodalive.ba stiglo je saopštenje OO SDP Lukavac koje prenosimo u nastavku:

ZA: Članovi/ce Komisije za Statut i propise, prestavke i zaštitu prava i sloboda građana, Općinskog vijeća Lukavac

 • Halilagić Irfan, predsjednik (SDA)
 • Jasenko Osmić (SDA)
 • Ermin Prijić (SDA)
 • Mirza Dugonjić (Mehmed Suljić)
 • Sadina Kuduzović (SDP)
 • Mirela Zećo (SBB)
 • Amra Kišić (DF)

Općinska organizacija SDP BiH Lukavac na ovaj način želi pozvati sve članove Komisije za Statut i propise, predstavke i zaštitu prava i sloboda građana da u skladu sa članom 30. Poslovnika o radu općinskog vijeća izvrše svoju obavezu iz stava 1 (jedan ) i stava 7 (sedam) ovog člana.

 • „razmatra nacrte i prijedloge o dluka, drugih propisa i općih akata, koje donosi Vijeće u pogledu njihove usklađenosti sa , zakonima i pravnim sistemom, razmatra i utvrđuje prijedloge za davanje autentičnih tumačenja odluka, drugih propisa i općih akata Vijeća,
 • razmatra i utvrđuje prijedloge za davanje autentičnih tumačenja odluka, drugih propisa i općih akata Vijeća“

Posebno pozivamo predsjednika Komisija, gospodina Halilagić Irfana da poduzme sve aktivnosti kako bi obezbjedio kvorum za održavanje sjednice Komisije za Statut i propise (zbog čega 24.07. nije održana) prije održavanje 10. redovne sjednice Općinskog vijeća Lukavac, kako bi se donio potreban stav o donešenim odlukama koje su stavljene van snage , zbog zahtjeva načelnika općine Lukavac za preispitivanje istih.

Napominjemo da u skladu sa Poslovnikom o radu Općinskog vijeća, član 27., stav 1 (jedan) i 2 (dva).

Predsjednik radnog tijela:

 • organizira rad radnog tijela,
 • saziva sjednice radnog tijela i predsjedava istim…

Želimo ovom prilikom da Vas upozorimo da svjesno izbjegavanje ove dužnosti potpomažete sprovođenje nezakonitih radnji te da će te sigurno snositi pravne posljedice.

Podijeli ovaj članak
21 komentara
21 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Deliću, kad budeš naučio član 146. Statuta SDP BiH – po kojem ne možeš biti izabran za predsjednika Općinske organizacije SDP-a Lukavac jer nisi stanovnik praktično Ove opštine (to što si formalno prebacio CIPS u Lukavac- i ti i oni koji su ti to omogućili sve dok živiš u Tuzli) , onda se javi da držiš predavanja o pravu, statutarnim komisijama i ostalim pravnim aktima!!! Seronjo

De, sad mu odgovara striktna primjena propisa. Pusti statut SDP-a, to je rastumačeno. Ne možeš ti prozivati ovako ko Edo

Tako je 13 septembar, to odmah da se utvrdi. Nema nista vaznije trenutno za Opcinu Lukavac od toga:)
Nacelnice, samo naprijed!

Nema ništa važnije za opštinu Lukavac od besmislenih tribina, podjele javnosti i sličnih smicalica u režiji tuzlanskog nesposobnjakovića. To je ono što nam je bilo potrebno oduvijek. Nervoza i strah za položajem su obuzeli lafinaša, ova sva dešavanja vidim isključivo kao potez očajnika koji zna da mu je vrijeme isteklo i pokušava sebe da spasi. Cilj mu je da zavadi građane i da prima ogromnu platu za svoj nerad. Dobro je rekao, naša opština je pred ozbiljnim ispitom i pozivam sve građane da mu izglasaju OPOZIV.
Pitanje za načelnika:
Veliki naučniče i biciklisto, reci nam šta je sa sljedećim problemima: zagađenost, ruglo od grada, čišćenje jezera Modrac i mnogi drugi za koje si lagao pred izbore? Da li su se oni sami od sebe riješili od kada je lafinaš došao pa se zato ima vremena za organizaciju tribina i zato ih niko ne spominje?

Manjinski načelnik, nelegalni predsjednik OO SDP-a, uzurpator konkursa za prijem zaposlenika u javnu upravu, falsifikator prijave boravka, fejk naučnik etc etc, i dalje izigrava lafo ikonu pravde i zakona.
Dokle? Skršio je sve čega se dodirnuo, a ufurava se u vrhovni autoritet morala, transparentnosti i fer pleja. Talio se sa svim strankama, kooptirao članove SDS-a, krenuo da se utali i sa Strujom, doživio krah kombinacija i…šta sad?
Opet ustav?

Treba pozvati SIPU smjeniti komisiju i postaviti drugu pod uslovom da je izabere “urbani” načelnik lafinaš. Posebno stručno znanje moraju pokazati za slijedeće oblasti: glavne gradove Azije, Pitagorinu teoremu, kako napraviti idealan selfi, kako postaviti vrljike na prugu, kako prisvojiti tuđe projekte i prikazati kao svoje, kako organizovati tribinu za što veći broj penzionera, kako postati profa a da te samo dva puta spomenu, kako biti ekolog a da ekologije nisi vidio očima. Hoćete komunjare još?

Ooooj ovih komunista matere mi nisu normalni…sigurno hoće da ode da se slika i na tim komisijama naš selfija..idi uzmi onaj kombajn i čisti jezerooo…brrrrm brmmm

Moj Deliću, nema od tog ništa! Više Od polovice ovih štit su u ovoj komisiji ne znaju koji je glavni grad Nepala, a kamoli Pitagorinu teoremu , a ti sad Od Njiha očekuješ da se bave ustavom i statutom , ma bježi ba nemoj bit neozbiljan, nisu oni kvalifikovani zato, et ako meni ne vjerujes pitaj ovog pravnog eksperta što si ga izabrao da ti sekretar općine bude nek ti kaže čovjek je znači znalac ko Fila Filota.

Auuu, sve uvazeni clanovi.

Je,ao vas Lafinas u paksu….SDA je bila na vlasti 12 godina i sta su uradili,,,nista,,,zaposljavali su koga su htjeli bez konkursa…kriminalci su dobijali posao u domu zdravlja i komunalnom kao naknadu sto su ih cuvali kad su bili protesti.Nacelnik je tek prije par mjeseci dobio budzet i poceo da radi,,,sta hocete da za par mjeseci rijesi sve sto je SDA unistila,,,,koji ste vi pacenici SDA-ovci,,,,

Očekuje nas uskoro slikanje ispred općine Lukavac jer se radi utopljavanje zgrade,zamjena vanjske stolatije i fasada za šta su sredstva obezbijeđena iz ministarstva za zaštitu okoliša ove gidne je samo izabran izvođač i započeti radovi.Svi papiri se nalaze kod savjetnika Joze pa neka nezavisini mediji provjere da ovaj posao nema nikakve veze sa Delićem.Molim Vas kao najugledniji medij u Lukavcu da ove navode provjerite.Da znaju građani da ovo nisu uradili Tuzlaci nego Lukavčani.

Pa šta je ovom narodu? Pa narod je skroz pukao. Ma mante se više Delića, pa vidite li da on igra igru kao i predhodnici mu samo da maže narodu oči. Pa ovakvi kao on i oni prošli odveli su vas u rat i stradanja. Hoćete li ponovo? Ma mante se više samo priče. Evo još malo pa će mu godina mandata proć, pa šta je uradio korisno? Samo pusta lafina od koje se ne živi. Sve nas je prevario. Još samo šakica jugonostalgičara stoji na istom fonu kobejagi kao on. Nema nama dobra od takvih kao što je on. Hoće li se ikada Lukavac namirit na insana da ga vodi? Sve hajvančine do hajvančine. Narod će opet na kraju platit ceh svojih zabluda! Opameti se narode i uzmi motku u ruke pa poteraj tu bagru đe joj je mjesto. Dok nije kasno.

Jest ovaj načelnik Lafinas nepismen. Šta znači ovo “će te” sigurno snositi pravne posljedice? Kod koje si ti učiteljice profesore išao? Ti učio samo glavni grad Nepala i Pitagoru, ovo ostalo nako napreskoke, haj kakav si dobro si i to.

Zreo si za slikanje, bivsi nacelnice'predsjednice…

hvala soda LIVE.ba na dosadašnjem ojavljivanju i saradnji a od sada molim vas da moj meil izbrišete! razlog tome moje nezadovoljstvo vašim portalom hvala puno na razumijevanju

Šta ovo, Lafinas nikakvo saopcenje nije dao još o rezultatima današnje sjednice OV, nešto nije u redu da nije sad i Facebook kriv , ide tužba i protiv njih za svaki slučaj.

Ako je bio prosli nacelnik?Zna li ga narod uopste,ili se nije da ni vidjeti?Dvije ascinice za kafu…vikend na selu,i rad do 11:00,odmor na rivijeri,u kolima Saban Saulic…a grad kao Bejrut

Evo sta vam vas nacelnik Delic (sdp) smjera… da stanari placaju 80 KM ZA PARKING MJESECNO ISPRED VASIH ZGRADA ….

http://opcina.lukavac.ba/wp-content/uploads/2017/07/Odluka-parkirali%C5%A1ta.pdf

…a mi “seljaci” iz lukavackih mjesnih zajednica DUPLO! Nisu “socijaldemokrate” propustile ni bolesne koji ce placati parking dok cekaju pregled u Domu zdravlja, ali su propustili uvrstiti parking ispred “Komiteta”. Valjda se ne sjete da se i ispred mezarja moze koji dinar zaraditi od parkiranja kad su dzeneze.

Evo sta vam vas nacelnik Delic (sdp) smjera:
80 KM “mjesecno” po stanru npalata parkinga

http://opcina.lukavac.ba/wp-content/uploads/2017/07/Odluka-parkirali%C5%A1ta.pdf

Mene zanima znajul ovi iz SDP za riječ IZVINI, svako griješi nije bila komisija to se mlati kao da je samit nesvrstanih a sad jest održana je i nikom ništa. Malo kordinacije između vjećnika i članova komisije nebi škodilo, nazoveš svog člana i imaš informaciju a ne lupat ko Maksim po diviziji