fbpx

Ministar Sead Hasić posjetio lukavački Centar za socijalni rad

1 min. za čitanje
Sead Hasić

Ministar je održao sastanak sa direktorom centra za socijalni rad Kasimom Mujkićem te predsjedavajućim općinskog vijeća Suljom Suljevićem.

Tema sastanka bilo je razmatranje položaja i uloge centara za socijalni rad, njihova kadrovska, tehnička i druga opremljenost, te mogućnost poboljšanja istih. Osim toga govorilo se i o zauzimanju zajedničkih stavova, Općinskog vijeća i Centra za socijalni rad, u cilju poboljšanja socijalnog statusa građana Lukavca. Ministar Hasić je govorio o pilot projektu socijalne karte TK, koja bi pokazala različite podatke neophodne za poboljšanje kvalitete život građana.

„Bosna i Hercegovina ima novaca, ali nije dobro raspoređen, a to je cilj socijalne karte“, kazao je Hasić. Na sastanku je također spomenuto pitanje osnivanja Zavoda za socijalnu zaštitu TK, koje u prvom pokušaju osnivanja nije naišlo na podršku nekih Općinskih vijeća .

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Citajuci ovu vijest nisam mogao odsutiti!
Ministar i njegovi sagovornici pricaju bajku o Socijalnoj karti , o formiraqnju Uhljebljenicke organizacije Zavoda za socijalnu zastitu,
Prvo Socijalna karta je problem drzave i na nivou drzave.U zaemljama u kojima Soc.zastitu vode ljudi od Struke nemoze ministar sa sugovornicima malog ranga pricati o Soc.karti.Drzava mora obezbjediti POPIS STANOVNISTVA i kroz njegove podatke doci do socijalno stanja u Drzavi i na osnovu toga praviti SOCIJALNE PROGRAME i nacin Izdvajanja srestava za zastitu stanovnistva.
Dok drzava nemoze izdvajati iz svih budzeta minimum 10% nerma sanse za razvoj ove zastite.

Pozdrav Svim koji se bave direktnom zastitom uz zelju da im BOG pomogne ako je to moguce.
Ja postujem onu POMOZI SEBI PA CE TI I BOG POMOCI