Lukavac postao Venecija

0 min. za čitanje

Kako smo već pisali, naš grad ima kanalizaciju u jako jako lošem stanju. Danas je Lukavac postao Venecija, samo što su gondole zamijenili automobili, kontejneri…

Da li će nakon ovoga vlast nešto uraditi po pitanju kanalizacija u našem gradu?

Građanima je ovo ličilo na vodu iz gradskog bazena…

24ax2ew []
2ccs4y1 []
Zar Lukavac nije Venecija?

11jyb9x []
files1 []
Lukavačka “gondola”…

files3 []
files5 []
files []
files2 []

Nesretnica…

files4 []
Hvala našem forumašu Eldinu i kolegama sa portala: www.bliski-istok.ba na fotografijama.

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
14 komentara
14 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

jadna macka , eh lukavac velegrad , da su makar kanalizaciju htjeli uradit kako treba , sta nas ceka nakon ovoga ? najezda pacova ? kuga?

kanalizacija i odvodi ne rade…to je definitivno. kako natjerati nadlezne da se pobrinu o ovome? vjerovatno su na odmoru pa ih se i ne tice….

Bas je katastrofa bilo. Vidi se i na fotkama

Ovo je sramota za nadlezne iz opstine , poslje ovog se trebaju zapitati, pa ovo je izvor bolesti , neka opstinari promjene prioritete i planove a ovaj problem treba da je na prvom mjestu , jesen dolazi bice kisa …

kanalizacija je u losem stanju to svi znaju..
problem je u tome sto sve sto se radi ide naplanski..
prije nego sto su uradili ulice trebali su sanirat kanalizacionu mrezu, sad je vec kasno za to..
jos jedan problem je kapacitet kanalizacije, grad se siri dok kanalizaciona mreza ostaje ista, svi mogu dobiti dozvolu za prikljucenje na kanalizacionu mrezu a nebi trebali dok se ne prosiri kapacitet..
svake godine ce biti gore…

Svake se godine ovo desi po nekoliko puta… jadna maca a sigurno nije jedina…

Nadam se da neće biti zaraze nakon ovog sra** i nadam se da će gospoda izdati saopštenje… nadam se i da je načelniku poplavljeno auto… nadam se da će napokon zaboraviti na ASFLAT i da će nešto reći po pitanju kanalizacije i vode… ebo li te asfalt i put!

Joj otkako je raspust ne znam ni sta se desaje u Lukavcu, prava katastrofa bgm

Eh da je nas Dzevdo popravio kanalizacioni sistem i isti prosirio umjesto sto je poljicanima napravio nov asfaltni put kakvog nema ni u Hrvatskoj. Glasaj opet za njega selendro lukavacka a nek ti djeca , roditelji i ostala rodbina provodi vrijeme po ambulantama i zaraznom odjeljenju Tuzla. Ako se poslije ove katastrofe ne digne ono malo carsije sto je ostalo u Lukavcu onda ce se lijepo vidjeti da smo mi jedna seljacka gamad koja bolje nije ni zasluzila!

Imal te sad gdje Dzevdo, poplava te odnijela zajedno sa tvojim vijecnicima!?

jedna ispravka:
nacelnik pravi putave i ulaze pare onima koji su glasali za njegovu stranku.
da nema poljica (sa nekih 7-8 hiljada glasaca), nacelnikova stranka nebi ni bila na vlasti.
isto tako oni znaju da su prijeratni stanovnici “lukavac grada” oduvijek glasali za onu drugu stranku, pa sto bi njima pravili puteve kanalizacije i ostalo sto ide…
prema tome cist racun i duga ljubav
a ono raje sto se uselilo u grad poslije rata (njegovi glasaci), ionako su dodzaba dosli do nekretnina, i sto bi se sad protivili svojim ljudima koji su na vlasti.

Mozda da poravnamo Dolozaj 🙂 onda voda nece moci da se sliva sa dolozaja u Lukavac. ili da nasilno oduzmemo imovinu i zemljiste i polozimo cijevi za odvode. Morat cemo nasilno jer nitko neda da se iskopa kanal i poloze cijevi kroz njihove cijenjene avlije. a za njihovo dobro, al eto opet ne daju. evo pogledajte koliko dugo ne moze da se rijesi spor oko ispravljanja korita Jale u Bistarcu jer par sup… neda i nece da proda zemljiste ni za kakve pare. a isto to zemljiste lezi neupotrijebljeno zbog poplava. ama jeb nas.

Nas dragi Nacelnik je sigurno pobjegao u svoj Devetak, da uredno prelazi preko frisko iscrtanih pjesackih prelaza (molim bez uvrede za postene Devetacane). A mi.. ma sta je ovo za nas, pa ovakva nam voda tece i iz cesme i tuseva pa nismo na bolju ni naucili. Gradska voda odavno smrdi na fekalije tako da ovo za nas i nije veliki problem, jel tako gospodine Nacelnice i gospodine Nehro? Stakore cemo samo pripitomiti i drzati u kuci, ionako smo navikli da se samo prilagodimo i trpimo gamad.

” Građanima je ovo ličilo na vodu iz gradskog bazena… ” Citiram PR menadzericu , bazena CMP , ” Ta je voda cista , hemijsko bakteoroloski ” (:

Strahota… sreca jer sam imo papuce pa sam mog'o napolje da izvidim situaciju jer mi je voda ispred zgrade bila gotov do koljena :D.

Glasali smo, trpi mo. Trazili smo, gledaj mo. :=)