fbpx

Zbog čega je sjednica vijeća zatvorena za javnost poslije “ho-ruk” emisije “Naši dani”?

3 min. za čitanje

Iako su prethodno finansijska sredstva isplaćena, jučer je održava Treća vanredna sjednica Gradskog vijeća Lukavac sa tačkom dnevnog reda: Donošenje zaključka koji se odnosi na bezuslovnu isplatu finansijskih sredstava Udruženju dobitnika najviših ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” Grada Lukavac.

4.650KM građane je koštala nepotrebna sjednica, jer je svakom vijećniku isplaćeno po 150KM naknade za prisustvo sjednici jer se ponavljamo, raspravljalo da treba isplatiti sredstva, koja su već isplaćena.

Sjednica je bila zatvorena za medije kako se ne bi “ukaljao” obraz boraca, iako je isti prethodno ukaljan u emisiji, nazvanoj “Naši dani” koja se emituje po potrebi na RTV Lukavac, a koja je trajala nešto više od 1 sat i 30 minuta.

Iako je i tom prilikom potvrđeno od načelnika Delića da su finansijska sredstva isplaćena, iako je riječ o internom problemu jednog udruženja, u emisiji su iznošeni “dokazi” i “blatili” se isključivo komadant Ismet Arapčić- Arap i kapetan Senaid Alibašić – zlatni ljiljan.

Uredniku emisije i kompletnog programa RTV Lukavac, Nerminu Omeroviću nije bio problem pustiti da po 10-20 minuta jedan gost iznosi interne probleme jednog udruženja, a ne javnog preduzeća, protiv osoba koje nisu u studiju.

Urednik emisije – glavni i odgovorni urednik RTV Lukavac, Nermin Omerović

Pored načelnika Delića i predsjedavajućeg vijeća Salibašića, gosti u emisiji su bili Esed Hodžić i Meho Hidanović iz Udruženja zlatni ljiljan.

Ostaje pitanje zbog čega su i iz kojeg razloga/cilja Hodžić i Hidanović uz prisustvo dva političara bili gosti u emisiji u kojoj su iznosili “dokaze” i “blatili”, prije svega, svoje suborce.

Problemi ako ih imaju su interni jer je Udruženje pravno lice i svakako da se isti trebaju rješavati unutar udruženja, a ne uz političare u televizijskoj emisiji u kojoj se opravdano ili ne, nisu pojavili njihovi suborci.

Da li je u pitanju neki drugi cilj, ostaje da se vidi u budućnosti.

A kada je riječ o samoj emisiji, dovoljno je pogledati izgled “VEČERNJEG” studija (voditelj više puta rekao “dobro veče” i “gosti u večerašnjoj emisiji”) i vidjeti da je u pitanju “ho-ruk” pokušaj samo sa jednim ciljem, da se jedni operu i zarade poene kod nekih, a drugi oblate. Profesionalizma tu nema.

I tako dođe Vanredna sjednica vijeća, zaradi se po 150KM, a sjednica se zatvori za medije od istih onih koji su bili prethodno u “nakaradnom” studiju u kojem je svašta rečeno.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Joj voditelja ko tabure se izoblicio,sjajna emisija cak 7 ljudi gledalo racunajuci kamermana i goste.

Dobar borac ne mora biti i dobar čovjek ali ako mu država dodijeli ratno priznanje za hrabrost i doprinos odbrani on mora do smrti biti dobar čovjek, uzoran građanin i najbolji od najboljih bar u javnosti. Urušavanje društva i stavljanje političkih i ličnih interesa iznad tako velikog priznanja ali i tereta kod javnog istupa moguće je samo u političkom životu ove naše lukavačke sredine. Sramotiti sebe, borce (i žive i mrtve) i cijelu časnu borbu zbog sitnog ličnog ćara ili sujete, samopromocije i stavljanja u službu bilo koje politike je dno a eto mi u Lukavcu smo ga dotakli, valjda, nadati se!
O političarima nije vrijedno reći ništa!