fbpx

Zbog čega je Lukavac zatrpan smećem?

1 min. za čitanje

Posljednje kiše ponovo su blokirale put prema deponiji Potočari.

unnamed (4)

Ovaj lokalni put u MZ Huskići nekoliko puta tokom godine, zbog slijeganja tla, bude poplavljen i po više dana. Do jedine registrovane deponije na području općine Lukavac može se doći samo tom dionicom.

11008448_1038047026210754_2401917426066326313_n

Problem je što zbog eksploatacije uglja kompletno područje mijenje konfiguraciju te dolazi do propadanja tla. Na mjestu kojim treba da bude transportovano smeće svakih nekoliko mjeseci pojavljuje se jezero. Crpanje vode se vrši svakodnevno, ali je to težak i spor proces koji tek nakon nekog perioda daje rezultate.

Smeće iz grada i prigradskih naselja tako ovih dana nije moglo biti prikupljeno i odveženo. Kontejneri su bili napunjeni, a smeće se moglo vidjeti i odloženo u vrećama pored njih. Brojni psi lutalice i osobe koje rove kontejnere cijepali su vreće i raznosili otpatke po asfaltnim i zelenim površinama.

11034286_1038047619544028_2131867387315992469_n

U J.P.“Rad“ Lukavac su danas započeli sa djelimičnim odvozom smeća, koje se odlaže na alternativnu lokaciju. To je samo privremena mjera dok se voda ne povuče sa prilaza deponiji.

Korisnike usluge odvoza smeća pozvali su na strpljenje jer će svi planirani odvozi biti nadoknađeni.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
10 komentara
Subscribe
Notify of
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

kakav je problem ako se pojavi jezero napravi se skela i zaposli se kadar vladajucih stranki.

Ako išta treba napravit u Lukavcu to je onda : 1.Pogon za sortiranje i recikliranje smeća( posebno zbog plastike i stakla), 2. Pogon za spaljivanje smeća, koji bi ujedno bar jednim dijelom grijao Lukavac. Ako iko od VAS misli dobro svojoj DJECI, voli Lukavac i želi da nešto dobro uradi i sevapa zaradi, neka da sve od sebe da se ovakva 2 Postrojenja što prije izgrade i stave u funkciju. Sa njima će te dobiti nova radna mjesta, a ujedno zaštitit i očistit Lukavac i okolinu. Neka Lukavac bude opet primjer kvaliteta življenja, zdravog razmišljanja i ekološke svijesti. LUKAVČANI PROBUDITE SE !

Ima se, baca se…

…a hoće li i nknada za odvoz smeća biti manja???
Nas briga za razlozima……

Sad je ova situacija kerovima vaser ………

Poštovana Redakcijo
Poslao sam jedan komentar na ovu vijest o neodvoženju smeća, ali nije objavljen. Da li se radi o nekom nesporazumu ili ovakvi komentari nisu dobrodošli da bi bili objavljeni?
Srdačan pozdrav i puno uspjeha u vašem radu želi
Bosanac iz CH

Poštovana Redakcijo
Mislio sam na komentar koji je trebalo da bude objavljen u 14.31. Izgleda da je došlo do nekog zastoja u tehničkoj podršci pa je ubačen i objavljen tek poslije mog upita.
Srdačan pozdrav i sretan rad
Bosanac iz CH

U Devetak vozite i stvar ce biti rjesena ….

Dok nije bilo seljaka nije bilo ovako a ni luga oko kontejnera .