fbpx

Za Jalu i Turiju četiri miliona maraka

1 min. za čitanje
Foto: Salih Ramadanović

Tim će sredstvima, u narednom periodu, biti uređena korita rijeka Jala i Turija. Cilj je omogućiti neometan protok vode i u uslovima ekstremnih padavina, kakve su bile u maju 2014. godine.

Korito Jale će biti uređeno na dionici od benzinske pumpe Energopetrol do granice sa općinom Tuzla. Dužina te dionice je 1 500 metara, a po okončanju radova korito rijeke Jale na teritoriji ove općine će bit potpuno uređeno.

Radovi na koritu rijeke Turija će biti izvođeni na dužini od 2 200 metara. Dionica za koju su odobrena sredstva je od puta u Mosorovcu do mosta kod stadiona u naselju Turija.

Sredstva u visini od 2 miliona za svaki od projekata su bespovratna. Donatori raspisuju tendere, biraju izvođače radova i vrši finansijske transakcije. Općina Lukavac je zadužena za nadzor, a obavezali su se i da urade kompletnu urbanističko-građevinsku dokumentaciju i riješe imovinsko-pravne odnose. Sve aktivnosti su u toku i odvijaju se planiranom dinamikom.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

3 miliona ce raspodjelit izmedju sebe a ono ostalo malo ce zamazat oci A prva polava pokazat ce njihov efekat .

Lijepo u objavi pise, donatori ce birat izvođaca radova i vrsit transakcije novca, opstinaq vrsi samo nadzor.
Mozda je bolje ne radit nista, vec samo sjedit i kritikovat.

konacno su skontali da nasim majmunima nije vjerovat , tako su trebali od pocetka , a ne finansirat nehljebare po opstinama i kantonima i entitetima i gje sve vec ne.