fbpx

Ministar Mićanović upriličio prijem za Hazima Osmanovića

1 min. za čitanje

Danas je u prostorijama Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona upriličen prijem za Hazima Osmanovića, predsjednika Kulturno umjetničkog društva “Puračić”. Povod ovog prijema je predstojeći 10. Međunarodni festival folklora “DANI ĆASKE- Puračić 2020”, koji se nametnuo kao jedna od vodećih kulturnih manifestacija na područiju Tuzlanskog kantona, koja čuva i promovira nematerijano naslijeđe.

Gospodin Osmanović je istakao da društvo ima oko 150 aktivnih članova, koji organizuju cjelogodišnje aktivnosti koje obuhvataju folklor, tradicionalnu gastronomiju, ručni rad, a značajna su i gostovanja u inostranstvu na kojima promovišu nematerijalno kulturno naslijeđe Tuzlanskog kantona i države. Kao dokaz dugogodišnjeg i posvećenog rada ovog društva, Međunarodni festival folklora „Dani ćaske“ je prepoznat od strane Međunarodnog savjeta organizacija folklornih festivala i narodne umjetnosti (CIOFF) – zvaničnog partnera UNESCO-a. Navedeni festival je jedini sa područja Tuzlanskog kantona uvršten u zvanični CIOFF Kalendar Festivala.

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona je do sada pružalo podršku ovoj manifestaciji, uvrštavajući je u Kalendar manifestacija kulture od interesa za Tuzlanski kanton, a i dalje prepoznaje djelovanje ovog udruženja kao bitan iskorak u smislu ojačavanja potencijala za razvoj kulturnog turizma.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

KUD “Puracic” i predsjednik Hazim Osmanovic pomjeraju granice kulture ,pa i diplomatije,do granica koje su nekima samo misaona imenica.Bilo bi uputno da se ovakav visokokvalitetni kadar ima na umu za razlicite visoke funkcije. Kao sto sam vec napisao ,bio bi pozeljan kandidat za novog nacelnika opcine Lukavac .Kao zajednicki kandidat razlicitih politickih opcija,bio bi idealan.

O danima caske se prica kao da je EXPO Puracic 2020 jos i cimburijada da bude pa da dodje CNN.