fbpx

Vlada TK nastavlja sa aktivnostima rekonstrukcije saobraćajnice: Završena izrada idejnog projekta

1 min. za čitanje

Nastavlja se realizacija projekta rekonstrukcije saobraćajnice od samog ulaza u grad do crkve Sv. Ante Padovanskog.

Ovih dana je završena izrada idejnog projekta i predat je zahtjev za izdavanje urbanističke saglasnosti. U toku je izrada glavnog projekta rekonstrukcije i rješavanje imovinskih pitanja sa Lukavac Cementom i Sisecam sodom Lukavac.

Nakon izrade glavnog projekta, urbanističke saglasnosti i rješavanja imovinskih pitanja biće raspisan tender za rekonstrukciju prvog dijela saobraćajnice (od ulaza do TC Bingo).

Uvidom u idejni projekat, saobraćajnica će se sastojati od četiri trake u ukupnoj dužini od 1560 metara, sa suženjem na dvije trake kod pružnog prelaza i tri od autobuske stanice do crkve.

Inicijativa za rekonstrukciju ovog dijela došla je od premijera Tuzlanskog kantonta, Irfana Halilagića, a projekat finansira Vlada Tuzlanskog kantona.

Zajedno sa radovima na novoj saobraćajnici, izvodit će se radovi na rekonstrukciji sistema odvodnje oborinskih voda.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Odlične vijesti ali se mora raditi i na ukidanju ulaza/izlaza za teretne kamione iz Sode i Cementare na ulicu Lukavačkih Brigada. Obje fabrike bi trebale napraviti svoje odvojene priključke na magistralu M4 jer njihovi kamioni konstanto izazivaju gužve i opasnost i uništavaju asfalt.