fbpx

Vlada ocijenila rad škola u TK, među najboljim nema škole sa općine Lukavac

1 min. za čitanje

Vlada TK prihvatila je Izvještaj o rezultatima vrednovanja rada osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona za školsku 2020/2021. godinu.

Na osnovu vrednovanja svih  osnovnih škola prva tri mjesta zauzele su JU OŠ „Safvet – beg Bašagić“ iz Gradačca, JU „Prva osnovna škola Živinice i JU OŠ Novi Grad Tuzla.

U rangu gimnazija to su JU „Behram-bagova medresa“ Tuzla, PU Richmond Park International Secondary School i JU Gimnazija „Meša Selimović“ Tuzla.

U rangu mješovitih tehničkih i stručnih škola prva tri mjesta zauzele su JU MSŠ Gračanica, JU MSŠ Živinice i JU MSŠ „Hasan Kikić“ Gradačac.

Gledajući rezultate vrednovanja svih srednjih škola, najbolje rezultate u školskoj 2020/2021. godini ostvarile su JU „Behram – begova medresa“ Tuzla, JU MSŠ Gračanica i PU Richmond Park International Secondary School.

Analizirajući podatke u Izvještaju se navodi da je u prethodne dvije školske godine nastavljen trend smanjenja broja učenika u osnovnim školama na području TK i to za 1594 učenika manje u odnosu na pretprošlu tj. školsku 2018/2019. godinu. Isti trend bilježe i srednje škole te je zabilježeno 693 učenika manje u odnosu na školsku 2018/2019.godinu.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments