fbpx

Vijećnici zatražili vanrednu sjednicu Gradskog vijeća

1 min. za čitanje

Jučer su vijećnici Gradskog vijeća Lukavac podnijeli zahtjev za zakazivanje vanredne sjednice. Za tačku dnevnog reda predložena je:

  • Donošenje zaključaka koji se odnose na bezuslovnu isplatu finansijskih sredstava Udruženju dobitnika najviših ratnih priznanja

Kao opravdanje za ovaj zahtjev, vijećnici koji su potpisali Zahtjev traže da se sazove vanredna sjednica Gradskog vijeća na kojoj će donijeti Zaključak o bezuslovnoj isplati finansijskih sredstava u suprotnom neće dolaziti na sjednice.

Zahtjev nisu potpisali vijećnici SD BiH (osim Jakuba Mahovkića i Emira Begovića), Suad Salibašić (PDA) i Kenan Omerdić (SDP).

Gradonačelnik Edin Delić i predsjedavajući Gradskog vijeća Suad Salibašić moraju profesionalno obavljati svoje funkcije, služiti građanima i njihovim predstavnicima. Vijećnici će svoje stavove iznijeti na vijeću i javno donijeti odluke pri tome poštujući prava drugih, a ne iza zatvorenih vrata zadovoljavajući lične prohtjeve, napisao je na Facebook-u vijećnik SDA, Mirza Mujagić, koji je i javno objavio Zahtjev za sazivanje sjednice.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments