fbpx

Vijećnici OV Lukavac prvi u regiji usvojili Deklaraciju o opasnosti za klimu i okoliš

1 min. za čitanje

Na 34. sjednici Općinskog vijeća Lukavac, održanoj 18.02.2020. usvojena je deklaracija o Opasnosti za klimu i okoliš, koju je predložila Liberalno demokratska stranka BiH u Lukavcu, koju predvodi povjerenik Mihad Sakić, vijećnik u Općinskom vijeću.

Pored već gotovo 3.000 sličnih deklaracija usvojenih širom svijeta, te Deklaracije LDS BiH, usvojene 10. januara ove godine, ovo je prva deklaracija usvojena u nekom Općinskom vijeću u BiH i na cijelom Balkanu.

Problemi sa zagađenjem i opštim stanjem okoliša u Lukavcu su poznati, i već dugi niz godina predstavljaju ozbiljan problem za život i zdravlje građana Lukavca.

Svijest o opasnosti za klimu i okoliš je proradila.

Vijećnici u Lukavcu su prepoznali probleme građana koje predstavljaju, pa su zastupajući njihove interese i potrebe, i donijeli ovakvu deklaraciju.

Čestitamo građanima Lukavca na ovom, doista važnom koraku u borbi za okoliš i zdravlje ljudi.

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Eh sad treba hapsit novog direktora Gikila i novog predsjednika nadzornog odbora Gikila za oneciscenje okolisa – isto kao i one bivse. Jednako postupanje za sve. Zakon je isti za svakog.

Usvojili deklaraciju o kiselim kisama. I sta sad?

I sta sad?Nista.Imamo mi zakona i previse usvojenih samo ih niko ne sprovodi tu je PROBLEM.Gikil vam radi bez okolinske znate i vi vec koliko i sta onda ?Nista.Kao sto sam napisao u jednom predhodnom tekstu samo prelivate iz supljeg u prazno i glumite neke vazne licnosti a u stvari samo dzaba postojite i placeni ste za nista.

Veliko bravo liberalima,Mihadu,vijecnicima za Deklaraciju o opasnosti za klimu i okolis !!! NaJvaznije je da se ne ostane samo na deklaraciji,nego da obaveze svakog pojedinca,institucije,svakog gradjanina ,politicara…Jednostavno-SVE da ODMAH krene u ovu dugacku borbu sa neizvijesnim krajem.Rijec je o OPSTANKU !!!

bojim se de ne bude po narodnoj poslovici prvi se macici u vodo bacaju