fbpx

Vijećnici i načelnik ucijenili Envera Bijedića: Traže ostavku ili napuštaju SD BiH

2 min. za čitanje

Nakon dvije godine, priča od Socijaldemokratama BiH koji će donijeti promjene u gradu Lukavcu će vjerovatno naredne sedmice izblijediti i nestati.

Naime, vijećnici, gradonačelnik i zastupnik u Skupštini TK danas su sa rokom od 7 dana zatražili da Enver Bijedić podnese neopozivu ostavku na mjesto predsjednika stranke ili da Predsjedništvo stranke donese odluku o njegovoj smjeni. pored ostavke, zatraženo je da Predsjedništvo SD BiH donese odluku o istupanju iz koalicije sa SDA na TK i da se donese odluka sa datumom vanrednog kongresa stranke.

Ukoliko u roku od 7 dana od objave ovog dopisa ovizahtjevi ne budu ispunjeni izjavili su da će u skladu sa odlukom i stavom većine članstva SDBIH Lukavac, dalje djelovati kao samostalni viječnici u GV Lukavac, zastupnik u Skupštini TK i gradonačelnik Lukavca van SDBIH.

Svjesni smo teškoća u kojim smo djelovali unutar SDBIH, drugih objektivnih okolnosti, ali smo svjesni i svojih propusta u radu. Vrijeme koje je pred nama iskoristit ćemo za jačanje unutrašnjeg jedinstva i nastavak političke borbe na prinicipima koje smo postavili još 2016. godine, a koje je najuže rukovodstvo SDBIH grubo iznevjerilo. A najvažniji cilj koji učestalo zaboravljamo je brinuti o interesima građana čiju podršku očekujemo, piše u dokumentu koji je objavljen na Facebook-u.

Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Najljepsi potpis u Armanda,doktorski.Ostali se potpisuju ko prvacici..

Delic se I dalje cirilicom potpisuje…e pa stvarno svetosavac pravi…otjeraj ih Bijedicu sve u 3pm!

ezdea live,puna botova ezdea.

Prst pritisnite jbm vas nepismena

Bijedić je ulaskom sa SDA skinuo veliki teret – SDA Sud ga je nagradilo oslobađanjem odgovornosti sa kriminal sa zgradom , a za koju ga godinama terete stanari.

ovo je klasična prijetnja.
dali rok od 7 dana !

PSI(HA) bi rat a insan to ne žureći može riješit

Dzaba vam ta debilna fotografija, maske su pale…