fbpx

Jasminka Hasanović (Naša stranka): Ponovo napraviti staze prema Crvenim zgradama i Panjićima!

2 min. za čitanje

Na email redakcija@sodalive.ba dobili smo saopštenje Naše stranke koje objavljujemo u nastavku bez korekcija:

U posljednje vrijeme, a to će se intenzivirati u mjesecima do lokalnih izbora, gradske vlasti izdvojile su ogromne novce na puteve i uličnu rasvjetu u prigradskim mjesnim zajednicama, dok se zapostavljaju putevi i prilazi u Lukavcu.

Iz Gradskog odbora Naše stranke u Lukavcu posebno ističu loše stanje putne infrastrukture na glavnom ulazu u Lukavac.

Također ističu i pješačke staze u samom gradu koje su izuzetno potrebne, ali i jeftine.

„Lukavac je nekada bio bogat pješačkim stazama, koje su vremenom i zahvaljujući radovima bez kontrole Grada uništene. Naša stranka će podnijeti inicijativu da se izgrade staze na svim mjestima u gradu gdje se vidi potreba stanovništva, ali i da se rekonstruišu postojeće“, izjavila je Jasminka Hasanović u ime Gradskog odbora Naše stranke u Lukavcu.

Pješačke staze koje je potrebno što hitnije rekonstruisati su one koje spajaju novogradnju s ostatkom grada, kao i staza između zgrada C7 i C8 koja se proteže do Panjića:

„Danas smo Gradskoj upravi i Mjesnoj zajednici Lukavac Grad podnijeli inicijativu za rekonstrukciju staze u ulici Armije BiH, koja spaja novogradnju prema prolazu kroz crvene zgrade i stazu od zgrada C7 i C8 prema Panjićima. Tu stazu dnevno koristi nekoliko stotina građana, posebno djeca. Posljednjih 20 godina uticajem vremena i nebrigom izvođača radova na grijanju te staze su uništene. Za vrijeme padavina je skoro pa nemoguće proći. Rekonstrukcijom koja ne iziskuje ogromna sredstva olakšat će se prolaz građanima, posebno starijima i djeci“, kaže Hasanović.

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Nekad je Lukavac obilovao puticima. Sada obiluje pjesackim stazama.

dok je delić kao teg potonuo (ostao samo plovak)
izranja na površ izmet da pluta
zašto nema (makar) grupa odgovornih sposobnih osoba?
jednostavno – upropaštene su generacije
osim malo

Sto nisi pitao Devada Mujkica,,,mogao si 12 godina da ga pitas,,,svaki dan.

loša ti procjena.
nisam ta družina
ako već hoćeš – dževad je drugi mandat presjedio,
i njegova je družina najodgovornija što ih je delić naslijedio

Odrastao sam na dva pomenuta putića. Prema panjićima išao i osnovnu školu a prema crvenim u srednju. Duša me boli kad vidim u šta se sve pretvorilo 🙁

Vena brate oni bi najviše volili da im posaljes iz Beča malo ojra da ga poprave. Pa se ograde amidzic i dajdzic i firma iz Poljica…
Cesto dodem u Lukavac. Nikad izrovaniji i blatnjaviji nije bio. Parking prazan ali zato je uzjahao s autom na zelenu površinu. Samo su usrali sa tzv naplatom parkinga.