fbpx

Vašer u Puračiću: Na vidjelo izlaze prvi ugovori, MZ Puračić još uvijek ne objavljuje izvještaj koji posjeduje

3 min. za čitanje

Nakon što smo objavili da je vijećnik u Gradskom vijeću, Kenan Omerdić tražio finansijske ugovore za organizaciju vašera u Puračiću, jer su isti organizovali MZ Puračić kao NOSITELJ aktivnosti organizacije i Nuhanović d.o.o. kao organizator (koji se također vodi kao i organizator sajma List za koji je objavljen finansijski izvještaj), stigli su i prvi odgovori. I ovoga puta korektni i transparentni su bili iz kompanije Nuhanović d.o.o.:

Obavještavamo Vas da smo detaljan finansijski izvještaj sa pratećom dokumentacijom (fiskale račune, uplatnice, ugovore…) dostavili Vijeću MZ Puračić dana 11. novembra 2023. godine. Obzirom da smo sklopili Ugovor o organizaciji sa MZ Puračić i da smo istim definisali međusobna prava i obaveze i da su sva odobrenja i saglasnosti od Vijeća i Gradskih službi donesena na ime MZ Puračić, smatramo da bi detaljan izvještaj o održanoj manifestaciji trebalo da dostavi Vijeće MZ Puračić.

Zadatke kompaniji Nuhanović dali su iz Vijeća MZ Puračić kao nositelja aktivnosti organizacije, a ugovor je potpisao Anel Osmanović. Zanimljivo je da jedna od obaveza kompanije Nuhanović bila je da obezbijedi “dovoljan broj ugovora o prodaji placeva” i “dovoljan broj pisanih fiskalnih računa”.

Nije poznato šta znači DOVOLJAN BROJ, jer se placevi na vašeru prodaju u krugu šatora, zabavnog dijela, kao i putem do centralnog dijela od ulaza u Puračić. Vrlo lako se može saznati okviran broj placeva jer se isti prodaju po metru. Ali, ovoga puta se nećemo baviti matematikom jer će izvještajem biti poznato i lako provjerljivo koliko je bilo ugovora i fiskalnih računa o prodaji placeva, a koliko bi trebao biti okvirni stvarni broj.

Isto tako, korektni su bili iz Turističke zajednice Lukavac koji su projektom odobrili 6.926,40KM za odvoz smeća tokom i poslije manifestacije, što je kompanija Nuhanović isplatila i opravdala.

“Teoretičar zavjera” i predsjednik MZ Puračić, Anel Osmanović, oglasio se 11. decembra sa statusom na Facebook-u u kojem nije spomenuo da je prije tačno mjesec dana od kompanije Nuhanović d.o.o. dobio finansijski izvještaj za manifestaciju 160. vašer u Puračiću, koji je mogao i tom prilikom da objavi i pokaže punu transparentnost. Ipak u drugom statusu, prozivajući naš portal, on je obećao svojim pratiocima da će izvještaj objaviti što nije učinio do trenutka kada pišemo ovaj tekst.

Danas sam dobio dio odgovora vezano za izvještaj od strane Turističke zajednice Lukavac i D.O.O. Nuhanović, kojima se zahvaljujem, te se nadam da će kompletan izvještaj biti uskoro prezentiran javnosti, kratko je komentarisao Kenan Omerdić.

Nastavit će se…

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Top news izvjestaj s vasera

Puračko – Lukavačku firmu Tip Top vl., Ilazagić E. ( sin Ibrahima Iljazagića – u proljeće 92 vodio ilegalnu akciju spašavanja oružja iz kasarne Paša Bunar – RESPEKT ) sa područjem djelovanja u Lukavcu Gradu,
pokušao je na krajnje podao,perfidan način da uništi tuzlak Bešlagić N. vl. firme Bosna lift, a uz pomoć firme za čišćenje Ed -shine , čiji uži član porodice radi za Bosna lift. Naime, nakon nešto više od godinu dana Ed -shine je retroaktivno, bez potpisanog ugovora podigao cijenu čišćenja za 20 Km mjesečno , te tražio da mu Tip top isplati za 40 ulaza oko 25 000 KM. Ciljano znajući da Tip top neće ove pare isplatiti, jer su mimo Ugovora, dečki iz Ed Shine su se bacili na teren medju stanare, i pričali priču da prekidaju čišćenje zgrada, organizovano polijepivši cijeli Lukavac , da Tip top treba smijeniti i sklopiti Ugovore sa Bosna Liftom. Na žalost neki su im i povjerovali i počeli otkazivati Tip top.
Vidjevši da je vrag odnio šalu, Tip top je bio primoran isplatiti traženi iznos. Sada dalje ucjenjuju Tip top da odbijaju saradnju sa čišćenjem jer znaju da su u Lukavcu jedina firma ove vrste- imaju monopol.Žele da preotmu sve ulaze za tuzlaka Bešlagića.
NAČELNIČE DELIĆU ; kroz JP RAD po hitno registrujte dodatnu djelatnost, čišćenje stubišta tj. osnujte konkurentsku firmu , jer je konkurencija zdrava, a Vi svi koji ste nasjeli na ovu podlost dobro razmislite i donesite ispravnu odluku.

cim je tu ljepotica i mezimica od Ed-shina upetljana, znas da je kriminal