fbpx

VAŠ STAV: “Dozvolite nam da radimo, mjesecima čekamo na odobrenje za rad koje plaćamo 500KM”

2 min. za čitanje

U rubrici “Vaš stav” našim čitateljima dajemo prostor da iznesu svoj stav kroz tekstove i komentare. Na email redakcija@sodalive.ba stigle su fotografije i poruke naših čitatelja koji objavljujemo bez izmjena. SodaLIVE se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u tekstu i komentarima. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Pismo objavljujemo bez izmjena.

Pismom nam se obratio jedan od uličnih prodavača koji mjesecima čeka na odobrenje za rad od Gradskih službi, ali bez uspjeha. Tvrdi da piše mjesecima i da mu niko ne odgovara. U nastavku možete pročitati pismo bez korekcija koje je upućeno na adresu Grada:

Poštovanje Gradonačelniče,

Predao sam zahtjev za rad na mjesec dana i opet ništa nisu službe donijele, nikakvu odluku gdje da radim. Stvarno žalosno i stid me više dolaziti i do Vas, ali zašto ne rade svoj posao, čekam zimu i ljeto, čekao vas da nam riješite problem koji se vuče već duže vrijeme. Čim izađem da radim, eto Inspekcije i ispaštamo mi nedužni. Vidjeli ste preko puta Medrese, regionalni je put, a kombi i ostali svi prodaju. Vi to vidite, idete tu i putujete. Husino, Gračanica, Srebrenik, Živinice samo naša Služba ne radi. Mi to sve dobro i platimo po 500KM za 3 mjeseca, a to ide sve u budžet naše Opštine, tako bi vas ovaj put zamolio da sutra nekome naredite, a doći cu i ja ujutro svakako. Lijep i ugodan dan.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Dok se ti stidis majstore Edo glava od tvojih para salje opstinske službenike/ce po “seminarima” u Neum,Sarajevo,Prag,Bec…