fbpx

VAŠ STAV: Do kada ćemo dozvoljavati da nas truju i da trovanje redovno plaćamo?

2 min. za čitanje

Posljednjih nekoliko dana voda iz lukavačkog vodovoda ima neugodan miris, a primjetna je i boja, što je nažalost postala normalna pojava. To je izazvalo reakciju naše čitateljke čije pismo objavljujemo u nastavku.

Dragi moji sugrađani, vjerujem da je i vama, kao i meni, zaista dojadilo ovo stanje sa lukavačkom “pitkom vodom”.

Voda koja od juče teče iz naših slavina, ne da nije pitka, nego je sigurno opasna po zdravlje.

I zaista se pitam do kada ćemo biti neobjašnjivo tolerantni i strpljivi, da ne kažem ludi (neka se niko ne uvrijedi, odnosi se prvo na mene) i do kada ćemo dozvoljavati da nas i naše porodice neko konstantno truje, a mi to trovanje redovno plaćamo!?

U bilo kojoj iole civiliziranoj zemlje ovakva situacija sa vodom bi se tretirala kao ugrožavanje zdravlja i života stanovništva, a u Lukavcu se smatra normalnom pojavom.

Stoga pozivam sve sugrađane da nađemo načina da prekinemo ovo trovanje, bilo da podnesemo kolektivnu tužbu protiv Grada i preduzeća koje distribuira vodu ovog “kvaliteta”, kao i trovača, ali da svakako prestanemo plaćati blatnjavu i smrdljivu, kao pitku vodu.

Pa valjda smo kao civilizovana bića u srcu Evrope u 21. vijeku zaslužili da se možemo napiti vode iz slavine u stanovima i kućama u Lukavcu, a nadležni osim obećanja još uvijek nisu ponudili korake i plan kako će riješiti ovaj problem. Presporo ovo ide da možemo očekivati neko rješenje.

A.Đ.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kad niko ne bude placao ovu smrdljivu o otrovnu vodu mozda se nesto i preduzme to je moj prijedloh

Slazem se

Dragi Gradjani jel vi znate da je voda iz slavine davno proglasena nezdravom vodom, nije cak ni za kuhanje jer je bila obavijest da pored bakterioloski sadrzi i neke metale koji duzom upotrebom izazivaju promjene na mozgu….Sto znaci da samo mozemo prati ves a kao takva nije zdrava ni za kupanje. Zbog toga smo svi primorani donositi vodu u kanisterima sa izvora i za kuhanje i za pice….A svi placamo pitku vodu PA DO KAD OVAKO

Ja mislji da to nema nikakvi probljemi,voda nema neka da dljaka.