VAŠ STAV: Do kada ćemo dozvoljavati da nas truju i da trovanje redovno plaćamo?

2 min. za čitanje

Posljednjih nekoliko dana voda iz lukavačkog vodovoda ima neugodan miris, a primjetna je i boja, što je nažalost postala normalna pojava. To je izazvalo reakciju naše čitateljke čije pismo objavljujemo u nastavku.

Dragi moji sugrađani, vjerujem da je i vama, kao i meni, zaista dojadilo ovo stanje sa lukavačkom “pitkom vodom”.

Voda koja od juče teče iz naših slavina, ne da nije pitka, nego je sigurno opasna po zdravlje.

I zaista se pitam do kada ćemo biti neobjašnjivo tolerantni i strpljivi, da ne kažem ludi (neka se niko ne uvrijedi, odnosi se prvo na mene) i do kada ćemo dozvoljavati da nas i naše porodice neko konstantno truje, a mi to trovanje redovno plaćamo!?

U bilo kojoj iole civiliziranoj zemlje ovakva situacija sa vodom bi se tretirala kao ugrožavanje zdravlja i života stanovništva, a u Lukavcu se smatra normalnom pojavom.

Stoga pozivam sve sugrađane da nađemo načina da prekinemo ovo trovanje, bilo da podnesemo kolektivnu tužbu protiv Grada i preduzeća koje distribuira vodu ovog “kvaliteta”, kao i trovača, ali da svakako prestanemo plaćati blatnjavu i smrdljivu, kao pitku vodu.

Pa valjda smo kao civilizovana bića u srcu Evrope u 21. vijeku zaslužili da se možemo napiti vode iz slavine u stanovima i kućama u Lukavcu, a nadležni osim obećanja još uvijek nisu ponudili korake i plan kako će riješiti ovaj problem. Presporo ovo ide da možemo očekivati neko rješenje.

A.Đ.

Podijeli ovaj članak
4 komentara