Unutarstranački problemi Saveza za bolju budućnost u Lukavcu?

1 min. za čitanje

Nakon što je u julu mjesecu održana Izborna skupština Općinskog odbora Saveza za bolju budućnost (SBB) na kojoj je izabrano 12 novih članova OO Lukavac, od 31 koliko broji Općinski odbor (4 vijećnika, 8 predstavnika i 7 (pozvano od strane predsjednika).

Dvanaest novoizabranih članovi su: Esmir Čajić, Nerminka Aljukić, Halida Mahovkić, Slaven Mujčinović, Jasna Aljić, Meho Žigić, Meho Sejmenović, Goran Kapetanović, Mirza Bajrić, Sabit Bratanović, Senad Begić i Dževad Imamović.

Od 14. Jula do danas OO SBB Lukavac nije uspio izabrati predsjednika, što polako brine članove stranke.

Predsjednik Radončić do sada je dva puta odbijao da pošalje saglasnost za izbor predsjednika SBB-a. On je poslao saglasnost samo za tri vijećnika, te dozvolio da jedno od njih može biti predsjednik. Problem je u tome što to ne podržava većina članova Općinskog odbora i zbog toga su bojkotovali izbor. Izjavio je za naš portal jedan od članova SBB-a Lukavac i dodao:

Zaista me brine ova situacija, jer je dozvoljeno da predsjednik iz Sarajeva bira predsjednika organizacije u Lukavcu, što je zabrinjavajuće jer se članovi ne pitaju ništa.

Podijeli ovaj članak
13 komentara
13 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Odlaze SDA spijuni iz SBB-a , skontani ste

Čiste se SDA špijuni, a Lafinašovi špijuni nemaju kvorum da ih očiste, a ako ih i uspiju očistiti, Gazda će, ako popu$i koaliciju sa ljevicom u Sarajevu, opet narediti novo čišćenje. Na kraju će ih glasači sve očistiti.

Vecinu ovih nabrojanih imena I ja bih istjerao iz bilo koje stranke. Nego,ako je ovo tacno,da se ciste ovakvi,eto me u SBB da se uclanim odmah.

Nek izaberu Lafinasa on može sve bit predsjednik u dvije,stranke odjednom ionako je promijenio 8 stranaka do sad

Bolje i Edo nego Tarik. Tarik je upravljao do sada SBBom, sad je vrijeme za druge. Ne brisite komentare. Sad cu slikat i objavit na drugim medijima uredno postavljen komentar na Sodalive kojeg kasnije nema. Zasto stitite toliko Tarikovice?

Jamak samo ti pomoći može dr Jarak! Požuri, nemoj časit časa!

Ja bi izabrao Jasminu Džambić
Lijepa mlada pametna

Bosanski pablo eskobar ili fahro sandzaklija sta ste ocekivali u njegovoj stranci da vi izaberete predsjednika smijesno

Ma neka se i raspadnu, sta je ta stranka uradila dobro u Lukavcu???? Sve sami demagozi i neuspjeli kadrovi SDA….Memić, Krnjic, Murselovic, biseri do bisera 🙂 dosta je vise suplje price, uradite nesto za opčinu. Uzaludno je trosenje novca iz budzeta opcine na vas. A Fahro je i dalje “car”, ili ce biti po mome ili nikako, rece Fahro i ode na sudjenje (zbog utjecaja na svjedoka) 🙂 Sta reci, jebo stranku u kojoj nema demokratije….

Probleminisu od juče. Vaš portal je objavio pismo pod nazivom “Ko to vedri i oblači u SBB-lukavac”koje je napisala Jasminka Memić, pokušavajući na taj način kompromitirati cjelokupno dotadašnje rukovodstvo stranke u Lukavcu. Naravno to je učinila u sprezi sa Husić Amirom, koji je naj veći mešetar ne samo na KT nego i šire.Zapravo radi se o jednoj umreženoj mafijaškoj grupi, na čelu sa Husićem , čiji je zadatak da preko svojih poltrona kontrolišu sve odluke , koje donose OOSBB . Osnovni zadatak je da se preko poltrona na izborima 2018 god. ponovo podrže isti kandidati koji trenutno sada zauzimaju sva ministarska i druga visoka mjesta u KT i FBiH.Iako Husić Amir nije čl. SBB F. Radončić, on se prestavio Radončiću kao osoba koja je naj više doprinijelada ON osvoji naj više glasova na prošlim izborima za čl. Predsjedništva na općini Lukavac. Naravno da je to gnusna LAŽ . Na takav način Hsić kao protuuslugu od “proguranih” kandidata dobija mogućnost uticaja na imenovanje i postavljanje “svojih” kandidata na razne funkcije u ustonavama i preduzećima, što naravno nikada neide bez uzimanja “darova”.Obzirom da su mnogi čl. OOSBB-Lukavac otkrili takve mutne radnje, to su na stranačkim izborima onemogućili Husićevim poltronima da ih SKUPŠTINA izabere u OOSBB-lukavac. Kada je novoizabrani OOSBB-lukavac preložio novih 7 čl. koji su poslati na usaglašavanje u CENTRALU, tada je Husić preko svojih veza uspio , da se ne prihvati niti jedan od predloženih, nego je iz “centrale” dostavljen izmijenjeni spisak 7 čl. koji su na SKUPŠTINI osvojili od mogućih cca 200 glasova od 8 do 19 glasova dobijenih na skupštini. Ali tu se ne završava ROŠAMIJADA. Na prvom sastanku OOSBB-lukavac za novog predsjednika predloženo je 9 kandidata , od kojih su 2čl. poltroni Amira Husića, npr. Memić Jasminka, Husić A-sestra Husić Amira, dostavljeno “centrali ” na usaglašavanje. Naravno da je za predpostaviti da su samo Memić Jasminka i Husić Amira dobili zeleno svjetlo za prolaz. Ovakvo neviđeno mešetarenje,krajnje ponižavanje ostalih čl. OOSBB, dovelo je do veoma velikog nezadovoljstva kod velike većine Mjesnih ogranaka, kao i čl. OOSBB-lukavac, koji nisu niti će prihvatiti ovakav način zloupotrebe i mafijaške hobotnice, koja želi manipulisati sa čl. SBB-Lukavac, U suštini ovakvim mafijaškim radom, koji seže do samoga VRHA stranke, velika većina, a posebno osnivači SBB-lukavac vjerovatno će razmisliti u svom budućem radu ili prisustvu članstva ovoj mafijaškoj oganizaciji.Narvno, sada ništa drugo ne preostaje nego ukidanje OOSBB-lukavac i uvođenja “stečajnog postupka”.

Jadni stari Hrvanoviću opet moraš mijenjati terapiju jer tije razum pomućen

SBB u Lukavcu može opstati dok udara po SDA,ali Jačanje SDP SLABI SVE OSTALE STRANKE
SBB odnosno Radončić je pobjedio u Lukavcu samo zato jer Narod ne voli SDA,svi su glasali za Fahru,SBB Lukavac zbog oslabljene SBIH će vjerovatno biti treći poslije SDA i Koalicije(sdp df djb sdu) ALI ĆE MNOGO ZAOSTAJATI ZA NJIMA,a možda se istope u SDP,npr Slaven,onda Džambićka,a i Jasminka što da ne…

ode sbb ode sda tone voz do izbora sami ce se unistiti